Nio lanceert proefperiode voor 150-kWh semi-vaste batterijpakketten, officiële ingebruikname start op 1 juni

WWesley 29 april 2024 09:31

De Chinese EV-gigant Nio begint met een proef met 150-kWh semi-vaste batterijpakketten. Klanten die tussen 1 en 31 mei een Nio auto huren, krijgen de kans om deze nieuwe technologie te ervaren.

Proefperiode voor 150-kWh batterij van Nio

Nio heeft de proefversie van zijn nieuwe 150-kWh semi-vaste batterijpakketten gelanceerd. De officiële start van de ultra-langeafstandsbatterijpakketten is gepland voor een maand later. Deze proefperiode is exclusief voor Nio Destination, Nio's autoverhuurservice. Klanten die tussen 1 en 31 mei een Nio-voertuig huren, krijgen de kans om het 150-kWh batterijpakket te ervaren.

Willekeurige beschikbaarheid en geen extra kosten

Tijdens de proefperiode zal het 150-kWh batterijpakket willekeurig beschikbaar zijn op verschillende modellen in verschillende steden. Klanten die geluk hebben een model met het 150-kWh batterijpakket te krijgen, hoeven niet extra te betalen voor het batterijpakket met extra lange bereik. Het 150-kWh batterijpakket wordt op 1 juni officieel operationeel. Vanaf dat moment kunnen Nio-eigenaren het pakket dagelijks huren.

Volgens Nio zijn de 70/75kWh pakketten voor de meeste gebruikers voldoende voor hun reguliere reizen. Het 150-kWh pakket zal alleen in zeldzame gevallen worden gebruikt. Dankzij het flexibele dagelijkse huurprogramma hoeven gebruikers geen hoge batterijkosten te betalen voor extreme reisbehoeften en kunnen ze de voordelen van Nio's oplaadbare, verwisselbare en upgradebare opties ervaren tegen veel lagere kosten.

Beperkte beschikbaarheid van 150-kWh batterij

Vanwege factoren zoals kosten en productie is het 150-kWh batterijpakket in eerste instantie onderbevoorraad. Het kan alleen worden gehuurd op een manier die de efficiëntie van het batterijgebruik maximaliseert en zoveel mogelijk mensen de kans geeft om het pakket te ervaren, aldus Nio.

Eerder deze maand heeft Nio het rijbereik van de ET7 met de 150-kWh batterij getest op drie verschillende routes. Tijdens deze tests werden afstanden van respectievelijk 1.070 kilometer, 1.062 kilometer en 1.046 kilometer bereikt. Deze testresultaten onderstrepen het potentieel van Nio's nieuwe batterijtechnologie.

Meer artikelen