Onvo onthult het L60-model om te concurreren met Tesla Model Y

SSjoerd 15 mei 2024 17:32

Onvo, een submerk van de Chinese fabrikant van elektrische voertuigen Nio, is begonnen met de voorverkoop van het L60-model om te concurreren met Tesla's populaire Model Y. Het voertuig, gebouwd op een 900V hoogspanningsarchitectuur, belooft een hogere energie-efficiëntie en een concurrerende prijs.

Onvo: Nio's nieuwe submerk

Onvo, een submerk dat intern de codenaam 'Alps' draagt, is ontworpen om de massamarkt te bedienen. De oprichting van dit submerk is een onderdeel van Nio's strategie om een multi-merkontwikkeling te realiseren. Terwijl Nio een ander submerk heeft genaamd 'Firefly', dat zich richt op de goedkopere markt, richt Onvo zich op het aanbieden van kwaliteitsvoertuigen tegen een lagere prijs dan concurrenten zoals Tesla's Model Y.

Onvo's L60, onthuld tijdens de lancering van het merk, maakt gebruik van een 900V hoogspanningsarchitectuur. Dit betekent een hogere spanning, wat leidt tot een hogere energie-efficiëntie. Het model heeft een opmerkelijke energie-efficiëntie van 92,3 procent en de laagste luchtweerstand van elke productie-SUV ter wereld, met een energieverbruik van slechts 12,1kWh per 100 kilometer.

Naast de L60 maakt ook Nio's ET9 gebruik van de 900V hoogspanningsarchitectuur. Dit model werd onthuld tijdens het Nio Day 2023-evenement en wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 geleverd. In tegenstelling tot de L60 en de ET9, zijn huidige modellen van Nio, evenals Tesla's Model Y, gebouwd op het reguliere 400V-platform.

Pre-order voordelen voor de L60

Klanten die geïnteresseerd zijn in de L60 kunnen profiteren van een pre-order aanbieding. Door nu RMB 2.000 te betalen, kunnen ze RMB 6.000 van de aankoopprijs van de auto aftrekken. De officiële verkoop en levering van de L60 beginnen in september.

Batterijwisselstations voor de L60

Net als andere modellen van Nio, ondersteunt de Onvo L60 batterijwisseling. Dit betekent dat het mogelijk is om een volledig opgeladen batterij te krijgen in slechts enkele minuten, en het maakt ook een lagere aankoopprijs mogelijk. Onvo heeft aangekondigd dat de L60 toegang zal hebben tot meer dan 1.000 batterijwisselstations bij zijn lancering.

4D-beeldradar voor de L60

Een ander interessant kenmerk van de L60 is de toevoeging van een 4D-beeldradar. In tegenstelling tot de huidige Nio-modellen die een combinatie van camera's en LiDAR gebruiken voor de assistentie bij het rijden, heeft Onvo de LiDAR van het dak van de L60 verwijderd, maar de camera's aan de zijkanten van het dak behouden. De 4D-beeldradar biedt een betere obstakelherkenning dan de camera's alleen.

Meer artikelen