Yangwang U9, de elektrische supercar, maakt zijn debuut op Goodwood Festival of Speed

SSjoerd 9 mei 2024 15:16

Het ultra-luxe merk van BYD, Yangwang, zal zijn elektrische supercar, de U9, presenteren op het prestigieuze Goodwood Festival of Speed. Dit markeert het debuut van de U9 in een buitenlandse markt.

Yangwang U9's naar Goodwood Festival

Yangwang, de ultra-luxe tak van BYD, heeft twee exemplaren van zijn elektrische supercar, de U9, op transport gezet naar het Verenigd Koninkrijk. Deze zullen daar deelnemen aan het prestigieuze Goodwood Festival of Speed, dat plaatsvindt van 11 tot 14 juli 2024. Hu Xiaoqing, algemeen manager van de Yangwang verkoopafdeling, deelde dit enthousiast mee op Weibo.

Het Goodwood Festival of Speed is een evenement met een rijke geschiedenis, dat teruggaat tot 1993. Het is uitgegroeid tot het meest prestigieuze autosportfestival ter wereld. Elk jaar in juni en juli verzamelt de autowereld zich in het Engelse stadje Goodwood voor dit event. Dit jaar vindt het festival plaats van 11 tot 14 juli.

BYD heeft Yangwang, een merk dat zich richt op de hogere prijssegmenten van de markt, officieel gelanceerd op 5 januari 2023. Tijdens deze lancering werden de U8 en de U9, twee nieuwe modellen van het merk, voor het eerst aan het publiek getoond. Hiermee bevestigde BYD zijn ambities om ook in het hogere segment van de markt een belangrijke speler te worden.

Marktlancering en prijsstelling van de U9

Yangwang heeft de U9, een 2-zitter, op de markt gebracht op 25 februari. Er is slechts één versie van dit model beschikbaar, met een startprijs van maar liefst RMB 1,68 miljoen, wat neerkomt op ongeveer $232,500. Met deze prijsstelling benadrukt Yangwang zijn positie in het ultra-luxe segment van de markt voor elektrische voertuigen.

Uitzonderlijk vermogen van de U9

De U9 van Yangwang is een batterij-elektrisch voertuig (BEV) dat vier elektromotoren heeft, elk met een piekvermogen van 240 kW. In totaal levert de U9 een indrukwekkend piekvermogen van 960 kW. De aandrijflijn van de U9 levert tot 1,306 Ps pk en 1,680 Nm, waardoor het voertuig in slechts 2,36 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur kan sprinten. Volgens Yangwang overtreft dit zelfs de prestaties van een auto met een 12-cilindermotor.

Meer artikelen