Nio ET7 met 150-kWh batterij behaalt 1.070 km in realistische rijtest

SSjoerd 17 april 2024 14:17

In een recent uitgevoerde rijtest heeft de Nio ET7, uitgerust met een 150-kWh batterij, een indrukwekkende 1.070 km bereikt. De test onderstreept de potentie van de ET7 als een van de toonaangevende elektrische voertuigen in China.

Actieradius van Nio ET7 getest

Nio heeft de actieradius van de ET7 voorzien van een 150-kWh batterij op de proef gesteld in een recente test. De test bestond uit drie verschillende routes die resulteerden in respectievelijk 1.070 km, 1.062 km en 1.046 km. Deze prestaties tonen het potentieel van de ET7, die met de 150-kWh batterij een van de meest veelbelovende elektrische voertuigen in China is.

Productie van 150-kWh batterijpakket

Nio heeft onlangs een nieuwe mijlpaal bereikt met de productie van hun 150-kWh batterijpakket. Dit batterijpakket, dat eerder deze maand van de assemblagelijn rolde, is de eerste in zijn soort die op grote schaal is geproduceerd. Het markeert een belangrijke stap voor Nio in de voorhoede van de EV-industrie.

Drie verschillende routes getest

Voor hun meest recente rijtest heeft Nio drie 2024 ET7 voertuigen met 150-kWh batterijpakketten gebruikt. Deze voertuigen werden getest op drie verschillende routes, waarmee Nio de veelzijdigheid en betrouwbaarheid van de ET7 onder verschillende rijomstandigheden wilde aantonen.

Details van elke testroute onthuld

Elke rijtest leverde waardevolle gegevens op over de prestaties van de ET7 onder verschillende omstandigheden. Deze gegevens omvatten energieverbruik, rijtijd, gemiddelde en maximale snelheid, temperatuur langs de route, voertuigbelasting en hoogteverandering. Deze informatie helpt Nio om hun voertuigen verder te optimaliseren voor toekomstige modellen.

Officiële lancering van de 2024 ET7

De officiële lancering van de 2024 ET7 is gepland voor 25 april. Op deze datum zal Nio de specificaties en prijzen voor de ET7 aankondigen en kunnen klanten hun bestellingen plaatsen. Deze lancering is een belangrijke mijlpaal voor Nio en de EV-industrie als geheel.

Voor geïnteresseerde klanten beginnen de voorbestellingen voor de 2024 ET7 op 16 april. De leveringen van de auto zullen vervolgens beginnen op 30 april. Zo blijft Nio zich inzetten om hun nieuwste innovaties zo snel mogelijk bij hun klanten te krijgen.

Nio heeft aangekondigd dat ze al hun vernieuwde modellen zullen presenteren op de Beijing autoshow 2024. Dit geeft klanten en geïnteresseerden de kans om de nieuwste innovaties van Nio in de EV-industrie van dichtbij te bekijken.

Meer artikelen