Defecte Xiaomi EV onherstelbaar na slechts 39 km

SSjoerd 14 mei 2024 10:18

Een nieuw gekochte Chinese elektrische auto van het merk Xiaomi vertoont een storing na slechts 39 kilometer en blijkt onherstelbaar, ondanks de fabrieksgarantie. Een onthutsend verhaal dat vragen oproept over de betrouwbaarheid van dergelijke voertuigen.

Onherstelbare storing na slechts 39 km

Een schokkend voorbeeld uit de wereld van de elektrische voertuigen: een koper van een nieuwe Chinese elektrische auto, een Xiaomi SU7 om precies te zijn, ondervond een ernstige storing na slechts 39 kilometer. Ondanks de fabrieksgarantie en verschillende pogingen tot reparatie, bleek het voertuig onherstelbaar. Dit incident roept ernstige vragen op over de betrouwbaarheid en duurzaamheid van dergelijke voertuigen.

Toename van nieuwe merken, voornamelijk uit China

De automarkt wordt momenteel overspoeld door nieuwe merken, waarvan de meeste uit China komen. Deze omvatten bekende namen zoals Xpeng, BYD, Nio, Zeekr, Hongqi, Lynk & Co, Geely, Aiways en zelfs het Brits klinkende MG. Xiaomi is ook een populair merk in China, maar is een relatieve nieuwkomer op de wereldwijde markt. Ondanks deze toestroom van nieuwe merken en modellen, wijst het bovenstaande incident op mogelijke problemen met de kwaliteitscontrole en betrouwbaarheid.

Xiaomi kan probleem niet oplossen noch vervangende auto leveren

Naast het feit dat het voertuig van de klant na slechts 39 kilometer onherstelbaar was, kon Xiaomi het probleem ook niet oplossen. Bovendien kon het bedrijf de klant niet eens een nieuwe auto aanbieden, aangezien Xiaomi alleen op bestelling produceert en alle nieuwe auto's die van de productielijn komen, al een eigenaar hebben. Dit roept vragen op over de klantenservice en het vermogen van het bedrijf om met problemen om te gaan.

Het probleem met de Xiaomi SU7 is niet het eerste dat we zien. Eerder waren er klachten over een noodremassistent die niet functioneerde bij snelheden boven 135 km/u. Hoewel dit probleem vrij eenvoudig kon worden opgelost met een over-the-air update, blijft het zorgwekkend dat dergelijke problemen zich voordoen bij nieuwe voertuigen. Het roept ook vragen op over de algemene kwaliteit en betrouwbaarheid van Xiaomi's voertuigen.

Meer artikelen