Xiaomi start met leveringen van gepersonaliseerde SU7-auto's, verkoop overtreft verwachtingen

SSjoerd 18 april 2024 17:16

Chinese technologiegigant Xiaomi heeft de leveringen van zijn eerste elektrisch voertuig (EV), de SU7, gestart. Volgens CEO Lei Jun zijn de verkopen drie tot vijf keer hoger dan verwacht.

Verkoop SU7 overtreft verwachtingen

De verkoop van Xiaomi's eerste elektrische auto, de SU7, heeft de verwachtingen overtroffen. Het aantal bestellingen ligt drie tot vijf keer hoger dan aanvankelijk verwacht. Om aan deze onverwacht hoge vraag te voldoen, heeft Xiaomi zijn productie opgevoerd. De verkoopresultaten laten zien dat de vraag naar elektrische voertuigen in China blijft groeien, wat een positief teken is voor de toekomst van de EV-markt in het algemeen.

Leveringen SU7 gestart in Beijing en Shenzhen

Xiaomi is begonnen met de leveringen van de SU7 in Beijing en Shenzhen. Deze gepersonaliseerde voertuigen zijn beschikbaar in de standaard- en Max-versies van Xiaomi's elektrische sedan, de SU7. De leveringen zijn 12 dagen eerder gestart dan oorspronkelijk gepland, wat aantoont dat Xiaomi in staat is snel te reageren op veranderingen in de vraag.

Officiële lancering en prijzen van de SU7

Xiaomi lanceerde de SU7 officieel op 28 maart. De auto is beschikbaar in drie varianten: Standaard, Pro en Max. Met startprijzen variërend van RMB 215.900 tot RMB 299.900, biedt de SU7 een scala aan opties voor verschillende budgetten. Deze prijsstelling maakt de auto toegankelijker voor een breder publiek, wat kan bijdragen aan de populariteit van Xiaomi's elektrische auto's.

Momenteel heeft Xiaomi EV leveringscentra in 29 Chinese steden. Xiaomi plant deze dekking uit te breiden tot 40 steden tegen het einde van het jaar. Deze uitbreiding toont Xiaomi's ambitie om een belangrijke speler te worden in de Chinese elektrische voertuigmarkt.

Xiaomi is van plan om later dit jaar meer kleuropties toe te voegen aan de SU7. Hoewel er nog geen exacte details zijn vrijgegeven, laat dit zien dat Xiaomi luistert naar de wensen van klanten en bereid is om zijn productaanbod aan te passen om aan hun voorkeuren te voldoen.

Meer artikelen