Xiaomi plant lancering van elektrische SUV en goedkoper model

WWesley 23 april 2024 15:01

Volgens recente rapporten is Xiaomi van plan zijn tweede model, een volledig elektrische SUV, te lanceren en een derde, goedkoper model te introduceren. Dit volgt op het succes van hun eerste model, de SU7.

Xiaomi's volgende modellen: een SUV en een goedkoper model

Het succes van Xiaomi's eerste model, de SU7, heeft het bedrijf ertoe aangezet om verder te gaan met de ontwikkeling van elektrische voertuigen. Hun tweede model wordt een volledig elektrische SUV, gepland voor lancering in 2025. Naast de SUV werkt Xiaomi ook aan een derde model, dat naar verwachting goedkoper zal zijn dan de eerste twee. Het bedrijf heeft hoge productie- en verkoopdoelstellingen voor dit betaalbare model.

Derde model van Xiaomi richt zich op kostengevoelige markt

Hoewel Xiaomi's eerste twee modellen goed zijn ontvangen, is het derde model van het bedrijf gericht op een meer kostengevoelige markt. Dit model, dat in eerste instantie is gepositioneerd in de RMB 150.000 yuan ($20.700) klasse, maakt deel uit van Xiaomi's productplanning. Het is nog onduidelijk of Xiaomi zijn productplanning zal aanpassen vanwege de hoge verkoopcijfers van de SU7.

De ontwikkeling en lancering van de drie modellen van Xiaomi's is cruciaal voor het voortbestaan van het bedrijf in de komende drie jaar. In het eerste jaar zal Xiaomi merktractie opbouwen door middel van klanttevredenheid en goed design. In het tweede jaar zal Xiaomi de mainstream markt betreden en zijn reputatie moeten versterken met een SUV-product. In het derde jaar zal Xiaomi een goedkoop model lanceren om zijn gebruikersbasis snel uit te breiden door middel van design en technologie gebruikt in het betaalbare model.

Meer artikelen