Smart #5 concept onthult op de Beijing Auto Show

SSjoerd 19 april 2024 12:01

De derde model van Smart, het Smart #5 concept, zal volgende week zijn debuut maken op de Beijing Auto Show. Het productiemodel wordt verwacht in de tweede helft van dit jaar. Het voertuig valt op door zijn gedurfde uiterlijk en SUV-achtig ontwerp. Een grote stap weg van Smarts stadsauto-origines.

Debuut van Smart #5 op Beijing Auto Show

Het nieuwste model van Smart, de Smart #5, zal zijn publieke debuut maken op de aanstaande Beijing Auto Show. Dit is een belangrijke mijlpaal voor het merk, dat al langere tijd aan het teasen is over de lancering van dit model. De productieversie van de auto wordt later dit jaar verwacht.

Smart #5 en het Geely SEA Platform

De Smart #5 zal worden gebouwd op het Geely Sustainable Experience Architecture (SEA) platform - hetzelfde platform dat een scala aan voertuigen ondersteunt, van de Smart #1 tot de Lotus Eletre. Dit markeert een belangrijke stap voor Smart, dat voortdurend streeft naar innovatie en duurzaamheid in zijn voertuigen. Bovendien zal de Smart #5 voor het eerst een 800V architectuur gebruiken, wat moet leiden tot aanzienlijk snellere oplaadtijden.

De Smart #5 is ontworpen met een gedurfd, gespierd ontwerp dat opvalt. Het heeft korte voor- en achteroverhangen, wat helpt om de interne ruimte te maximaliseren in wat nog steeds een relatief compact voertuig is. Het voertuig heeft ook een 'queen'-type stoel voor de passagier, compleet met voetensteun, wat aangeeft dat comfort en luxe belangrijke overwegingen zijn in het ontwerp van deze auto.

Geavanceerde Technologie van Smart #5

Een van de meest opvallende kenmerken van de Smart #5 is de integratie van Pilot Assist 3.0, een geavanceerd rijhulpsysteem dat stedelijke NOA (navigatie op automatische piloot) mogelijk maakt. Het systeem wordt aangedreven door een Nvidia Orin-chip, een krachtige processor ontworpen voor autonome voertuigen. Dit, samen met de aanwezigheid van Lidar, geeft aan dat de Smart #5 serieus is over het bieden van geavanceerde rijhulpsystemen en autonome rijfuncties.

Meer artikelen