Maserati en Alfa Romeo overwegen gebruik van Chery's EV-platform uit China

WWesley 16 april 2024 13:16

Maserati en Alfa Romeo, beide merken van Stellantis, overwegen een partnerschap met het Chinese Chery Auto om geavanceerde Chinese elektrische voertuig technologie te verkrijgen voor hun toekomstige elektrische auto's, volgens een betrouwbare bron.

Mogelijk partnerschap met Chery Auto

Het Chinese Chery Auto is in gesprek met de Europese premium automerken Maserati en Alfa Romeo over de licentiëring van hun geavanceerde EV-platform technologie. Dit nieuws komt naar buiten een dag nadat de voorzitter van Chery, Yin Tongyue, tijdens een livestream-evenement aankondigde dat het bedrijf in onderhandeling was met twee Europese premiumautomerken over de licentiëring van hun EV-platform, waarbij één van hen dicht bij een deal zou zijn.

Chery's ambitie om 'corporate citizen' in Europa te worden

Yin bevestigde ook dat Chery, dat een staatsbedrijf is, een productiefaciliteit in Spanje heeft overgenomen met het doel om 'corporate citizen' in Europa te worden. Volgens de Spaanse regering gaat het om een voormalige Nissan-fabriek in Barcelona, waar Chery Auto in de toekomst voertuigen wil gaan produceren.

Het is het vermelden waard dat Chery Auto, dat gevestigd is in Wuhu, al een productiepartner is van Jaguar Land Rover in China. Dit toont aan dat het bedrijf ervaring heeft in samenwerkingen met premium automerken en heeft het een goede uitgangspositie voor mogelijke toekomstige samenwerkingen met andere merken zoals Maserati en Alfa Romeo.

Meer artikelen