Hongqi EHS7: Nieuwe elektrische SUV wordt onthult op de Beijing Auto Show

WWesley 22 april 2024 17:47

Hongqi is klaar om de EHS7, hun nieuwste elektrische SUV, te onthullen op de Beijing Auto Show. Deze onthulling volgt op de presentatie van het E202-concept vorig jaar, wat suggereert dat de Chinese autofabrikant zijn New Energy-serie voortzet.

EHS7: Een SUV-versie van de EH7 sedan

De EHS7, de nieuwste toevoeging aan de New Energy-serie van Hongqi, kan worden gezien als een SUV-versie van de eerder uitgebrachte EH7 sedan. Klanten kunnen kiezen tussen een enkele of dubbele motorversie, waarbij beide versies dezelfde motoropstelling hebben als de EH7 sedan. Dit laat zien dat Hongqi vasthoudt aan hun bewezen ontwerp terwijl ze blijven innoveren.

Krachtige batterijopties voor de EHS7

Hongqi heeft ervoor gekozen om drie verschillende groottes van accupakketten aan te bieden voor de EHS7: 75, 85 en 111 kWh. Dit geeft klanten de mogelijkheid om te kiezen op basis van hun specifieke behoeften en voorkeuren. Met een maximumsnelheid van 200 km/u, is de EHS7 niet alleen milieuvriendelijk, maar ook behoorlijk krachtig. Belangrijk is dat de accupakketten worden geleverd door CATL, een toonaangevende Chinese batterijfabrikant.

De Hongqi EHS7 is een indrukwekkend groot voertuig. Met een lengte van 4925 mm en een breedte en hoogte van respectievelijk 1950 en 1680 mm, biedt het ruime interieur van de EHS7 veel comfort voor de inzittenden. Deze royale afmetingen, gecombineerd met de geavanceerde technologische functies, maken de EHS7 een aantrekkelijke optie voor klanten die op zoek zijn naar een luxe elektrische SUV.

Hongqi heeft ervoor gekozen om trouw te blijven aan het originele conceptontwerp bij het ontwerpen van de EHS7. Afgezien van enkele kleine wijzigingen aan de voor- en achterkant, lijkt het voertuig sterk op het concept dat vorig jaar op de Shanghai Auto Show werd onthuld. Dit geldt ook voor het interieur, wat aantoont dat Hongqi gelooft in de kracht van hun oorspronkelijke visie.

Hightech functies in de nieuwe EHS7

De EHS7 zal vol zitten met de nieuwste technologische functies. Met een geavanceerd veiligheidschassis systeem, een 800V architectuur voor snelladen, en mogelijk Lidar in sommige versies, is de EHS7 ontworpen met de moderne bestuurder in gedachten. Bovendien wordt verwacht dat het voertuig een uitstekend intelligent rijassistentiesysteem zal hebben, waardoor het rijden in de EHS7 zowel veilig als moeiteloos zal zijn.

Meer artikelen