Honda introduceert nieuw EV-merk 'Ye' om positie op Chinese markt te heroveren

WWesley 16 april 2024 11:31

Honda onthult 'Ye', een nieuw elektrisch sub-merk in China, als derde merk van het bedrijf in het land, na e:N en Lingxi. Het doel is om terrein op 's werelds grootste EV-markt te herwinnen.

Honda onthult nieuw EV-merk 'Ye' in China

Honda streeft ernaar om terrein op de Chinese markt te herstellen met de lancering van 'Ye', hun nieuwste EV-merk. Dit is het derde merk van het Japanse autoconcern in China, na e:N en Lingxi, specifiek gericht op de EV-markt. Het nieuwe merk Ye zal inspelen op de behoeften van de Chinese klanten en auto's bouwen op basis van de volledig elektrische 'W' architectuur, aldus Honda tijdens de lancering.

Honda's plannen voor het nieuwe EV-merk 'Ye'

Tegen 2027 heeft Honda de ambitie om zes modellen te introduceren onder het nieuwe merk Ye in China. Bovendien streeft het bedrijf ernaar om het volledige wagenpark in het land te elektrificeren tegen 2035. Onder de nieuwe modellen bevinden zich de Ye GT, de Ye P7 en de Ye S7. De Ye GT zal in massaproductie gaan in 2025, terwijl de Ye P7 en de Ye S7 tegen het einde van dit jaar in de verkoop zullen gaan.

Honda's e:N, hun eerste EV-merk in China, werd in oktober 2021 gelanceerd met een nieuwe architectuur genaamd e:N Architecture. Het bedrijf kondigde toen aan dat het van plan was om de komende vijf jaar in totaal tien volledig elektrische modellen in het land te lanceren. Het eerste EV-model van Honda, de e:NS1 van Dongfeng Honda, ging eind april 2022 in de verkoop.

Lancering van het merk Lingxi door Dongfeng Honda

In september 2023 kwam Honda met nog een nieuw EV-merk in China, genaamd Lingxi. Tijdens de lancering werd ook een conceptauto, de Lingxi L, onthuld. De modellen van het Lingxi merk zullen gebouwd worden op een nieuw volledig elektrisch platform en de productieversie van de Lingxi L, een sedan model, zal in 2024 te koop zijn, volgens Dongfeng Honda.

Meer artikelen