BYD Sea Lion 07 binnenkort te koop, officiële interieurfoto's vrijgegeven

SSjoerd 22 april 2024 13:31

BYD heeft officiële interieurfoto's gepresenteerd van haar nieuwe elektrische SUV, de Sea Lion 07. Er wordt verwacht dat de verkoop snel zal beginnen, mogelijk na aankondiging tijdens de Beijing Auto Show van deze week.

Herontwerp gebaseerd op Song L

In veel opzichten is de Sea Lion 07 weinig meer dan een herontwerp van de Song L, maar nu de reeks verdeeld is in de Ocean en Dynasty series en afzonderlijk wordt verkocht, is dat de weg vooruit. De Sea Lion 07 is een fractie kleiner dan de Song L, met afmetingen van 4830, 1925 en 1620 mm (lengte/breedte/hoogte) en een wielbasis van 2930 mm. Deze SUV zal de concurrentie aangaan met de Tesla Model Y.

Interieurfoto's tonen aan dat de Sea Lion 07 verrassend luxueus is. De algemene designtaal is vergelijkbaar met de Qin L. Hoewel het instrumentenscherm is ingebouwd in het vloeiende dashboard, behoudt de Sea Lion 07 BYD's kenmerkende zwevende draaibare scherm in het midden van het dashboard. Er is een vierspaaks stuurwiel dat een redelijk aantal fysieke knoppen bevat. Op de middenconsole staat een kristallen versnellingspook, die ook is omgeven door meer knoppen.

Luxueuze functies en rijopties

Niet alleen heeft de BYD Sea Lion 07 geperforeerde lederen stoelen, maar leer lijkt ook te worden gebruikt om de deurpanelen, het stuurwiel en andere oppervlaktes te bekleden. De stoelen hebben verwarming, ventilatie en massagefuncties. Er is ook een Dynaudio-geluidssysteem. Kopers hebben de keuze tussen varianten met achterwielaandrijving en vierwielaandrijving.

Geavanceerde technologie in de Sea Lion 07

Hoewel er nog steeds geen nieuws is over de batterijcapaciteiten, zal de Sea Lion 07 uiteraard gebruik maken van BYD's blade batterij. Het zal ook profiteren van CTB-integratie van de accu's. De auto wordt geleverd met dubbele wishbone ophanging aan de voorkant en vijf-link ophanging aan de achterkant, samen met het DiSus-C intelligente demping controlesysteem. De Sea Lion 07 zou ook moeten komen met BYD's 'Eye of the Gods' intelligente rijsysteem.

De prijzen voor de Sea Lion 07 zouden naar verwachting liggen tussen de 200.000 en 260.000 yuan. Dit zou de auto een concurrerende optie maken binnen de markt van elektrische SUV's, zeker in vergelijking met modellen als de Tesla Model Y.

Meer artikelen