Zhidou Rainbow: Een Kleurrijke Chinese Elektrische Auto met een Modern Interieur

SSjoerd 22 maart 2024 13:01

De Zhidou Rainbow, een Chinese elektrische auto, komt niet alleen in zeven kleuren, maar heeft ook een vernieuwend interieur. Dit model, dat de standaard micro EV-formule volgt, maakt zich op voor zijn lancering volgende maand.

Kleurenpalet van de Zhidou Rainbow

De Zhidou Rainbow, een Chinese elektrische auto, komt in een keuze van zeven kleuren. Echter, deze kleuren blijken niet de zeven kleuren van de regenboog te zijn, zoals de teaser poster suggereerde. In plaats daarvan gaat de auto de route van de Wuling Hongguang Mini EV Macaron met aanbod in pasteltinten zoals roze, mauve, mint en zand. Deze namen zijn niet de officiële, maar onze eigen interpretaties van de kleuren.

Interieurdetails van de Zhidou Rainbow

Dankzij recentelijk vrijgegeven foto's weten we nu hoe het interieur van de Zhidou Rainbow eruitziet. Het dashboard is geavanceerder dan sommige van de concurrenten, met een LCD instrumentenscherm boven het stuur en een zwevend touchscreen. Onder het centrale scherm lijken er enkele knoppen aanwezig te zijn, vermoedelijk voor de klimaatregeling. Het interieur heeft een typisch Mini EV-achtig middencompartiment met draaiende aandrijfkeuzeschakelaar. De interieurkleuren volgen de gekozen exterieurkleur, zoals te zien is aan de roze en witte tinten op de foto's.

Specificaties en afmetingen van de Zhidou Rainbow

De Zhidou Rainbow heeft een lengte, breedte en hoogte van respectievelijk 3224, 1515 en 1630 mm, en een wielbasis van 2100 mm. Dit is aanzienlijk groter dan de Wuling of de Geely Panda Mini EV, waardoor ruimte een van de verkooppunten van de Rainbow zal zijn. Er zijn momenteel geen foto's van de bagageruimte van de auto. Het is lastig om uit de vrijgegeven foto's de situatie met de Zhidou Rainbow vast te stellen. We kunnen echter wel zien dat er netten aan de zijkanten in de achterkant zitten en dat de stoelen neerklapbaar zijn.

De Zhidou Rainbow wordt volgende maand gelanceerd. De versie met een 20 kW elektrische motor heeft een 17,18 kW batterij, die een bereik van 201 km geeft. Voor de versie met een 30 kW elektrische motor is het bereik 205 km, dankzij de iets grotere 17,3 kWh batterij. Zhidou was ooit een van China's toonaangevende EV-producenten, maar na financiële problemen stopte het bedrijf met het produceren van auto's. Onlangs werd het bedrijf gedeeltelijk gered door Geely en de Rainbow is de comeback auto.

Meer artikelen