Zal Nio's aandelenkoers verdubbelen volgens Wall Street Analyst?

SSjoerd 3 april 2024 19:17

Ondanks een recente vertraging in de vraag van klanten, gelooft een Wall Street-analist nog steeds dat beleggers goede winsten kunnen maken door aandelen te bezitten in ten minste één groeiend bedrijf. Volgens hem kan het aandeel van het Chinese EV-bedrijf Nio meer dan verdubbelen vanaf de huidige niveaus.

Nio's aandelen kunnen verdubbelen

Ondanks de recente vertraging in de klantvraag naar elektrische voertuigen, is analist Tim Hsiao van mening dat de aandelen van Nio in waarde kunnen verdubbelen. In een recente notitie van Morgan Stanley, herhaalde hij een 'overgewicht' beoordeling op de aandelen, met een verwachte aandelenprijs van $10 per stuk. Dat zou een toename van 124% betekenen in het komende jaar, gezien de huidige prijs van Nio's aandelen. Dit optimisme is gedeeltelijk gebaseerd op de relatieve sterkte van Nio's verkoopcijfers in maart, vergeleken met de voorgaande maand en hetzelfde tijdstip vorig jaar.

Sterke verkoopprestaties van Nio

Nio's sterke verkoopcijfers in maart waren een positief signaal voor analist Tim Hsiao en zijn team. De totale verkoopbreedte van Nio was opmerkelijk, met een groei van meer dan 40% in de verkoop van SUV-modellen en een toename van meer dan 50% in de verkoop van slimme elektrische sedans, maand op maand. Deze cijfers wijzen erop dat Nio zich succesvol heeft kunnen handhaven in een zeer concurrerende markt, en dat het bedrijf een sterke vraag blijft zien naar zijn voertuigen, ondanks de algemene economische omstandigheden.

Nio's unieke Battery as a Service-programma

Een ander aspect dat Nio onderscheidt van zijn concurrenten, is zijn Battery as a Service (BaaS) programma. Dit programma laat klanten geld besparen op de initiële kosten van het voertuig, en in plaats daarvan betalen ze voor snelle batterijvervangingen op wisselstations in heel China. Dit biedt een uniek verkoopargument voor Nio en kan de verkoop stimuleren door een flexibeler en kostenefficiënter alternatief te bieden voor traditionele EV-eigendom.

Hoewel de vooruitzichten voor Nio optimistisch zijn, moeten beleggers er rekening mee houden dat bredere economische factoren nog steeds een invloed hebben op de verkoop. In feite had Morgan Stanley zelfs zijn prijsdoel voor Nio verlaagd, gezien de huidige economische omstandigheden. Desondanks blijven de analisten van Morgan Stanley er vertrouwen in hebben dat Nio's aandelenkoers kan stijgen naar $10 per aandeel, wat een aanzienlijke stijging van de huidige prijs zou betekenen.

Het is waarschijnlijk dat beleggers geduldig zullen moeten zijn en wachten op een bredere economische groei in China voordat Nio's aandelenkoers het voorspelde niveau van $10 per aandeel bereikt. Hoewel de vooruitzichten voor Nio positief zijn, kunnen bredere economische factoren, zoals de huidige economische omstandigheden in China en de wereldwijde markt, de groei van Nio's aandelenkoers vertragen.

Meer artikelen