Xpeng ziet voertuigleveringen in maart bijna verdubbelen, zet voet aan Europese grond

WWesley 1 april 2024 11:31

Xpeng, een toonaangevende Chinese producent van slimme elektrische voertuigen, heeft in maart bijna dubbel zoveel voertuigen geleverd als in februari. Het bedrijf zet ook zijn eerste stappen op de Europese markt, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië en het VK.

Sterke groei in leveringen van Xpeng

Xpeng blijft indruk maken met zijn leveringscijfers. In maart leverde het bedrijf 9,026 voertuigen, bijna een verdubbeling ten opzichte van de maand ervoor. Dit vertegenwoordigt een opmerkelijke stijging van 98,6 procent ten opzichte van februari. Bovendien is er een aanzienlijke jaar-op-jaar groei van 28,91 procent. Dit is een duidelijk teken dat de vraag naar slimme EV's van Xpeng blijft groeien.

Eerste kwartaal-resultaten overtreffen verwachtingen

Naast de indrukwekkende leveringscijfers in maart, heeft Xpeng ook goede resultaten behaald in het eerste kwartaal van 2024. Het bedrijf leverde 21,821 Smart EV's, wat een stijging van 20% ten opzichte van vorig jaar betekent. Dit toont aan dat Xpeng consistent presteert en zijn marktaandeel in de Chinese EV-markt blijft vergroten.

Xpeng breidt internationale aanwezigheid uit

Xpeng zet zijn internationale expansie voort door strategische partnerschappen aan te gaan met grootste autodealers in Thailand, Singapore en Maleisië. Maar dat is niet alles. Het bedrijf heeft ook officieel zijn entree gemaakt op de Duitse markt. Dit is een belangrijke stap voor Xpeng en getuigt van het bedrijf's ambitie om een wereldwijde speler te worden in de Smart EV-industrie.

Als kers op de taart plant Xpeng de onthulling van zijn nieuwe merk op de aankomende Auto China Show in Beijing. Dit is een belangrijk evenement voor de autobranche en biedt Xpeng een perfect platform om zijn nieuwste innovaties en visie voor de toekomst van slimme mobiliteit in het AI-tijdperk te presenteren.

Meer artikelen