Xpeng lanceert G9 SUV en P7 Sedan in Duitsland

WWesley 27 maart 2024 15:31

Xpeng, een Chinese fabrikant van elektrische voertuigen, introduceert de G9 SUV en de P7 Sedan in Duitsland. Dit markeert het begin van Xpeng's uitbreiding naar de Europese markt met zijn batterij-elektrische voertuigen.

Xpeng breidt verkooppunten in Duitsland uit

De Chinese fabrikant van elektrische voertuigen, Xpeng, heeft aangekondigd dat de G9 SUV en de P7 Sedan vanaf mei te koop zullen zijn in Duitsland. Deze voertuigen zullen beschikbaar zijn bij 24 winkels die verdeeld zijn over 12 dealers. Dit markeert een belangrijke stap in Xpeng's strategie om zijn aanwezigheid op de Europese markt te vergroten.

De G9 SUV wordt in Duitsland gelanceerd in drie verschillende varianten. Klanten kunnen kiezen uit een versie met achterwielaandrijving en standaardbereik, een versie met achterwielaandrijving voor de lange afstand, en een versie met vierwielaandrijving voor de lange afstand. Deze opties bieden klanten de mogelijkheid om een voertuig te kiezen dat het beste past bij hun specifieke behoeften en rijstijl.

Naast de G9 SUV biedt Xpeng ook de P7 Sedan aan in Duitsland. Ook deze wagen wordt aangeboden in drie verschillende varianten: een versie met achterwielaandrijving voor de lange afstand, een prestatieversie met vierwielaandrijving, en een speciale 'Wing Edition' met vierwielaandrijving. De verschillende versies van de P7 Sedan bieden klanten een ruime keuze om te voldoen aan hun persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Start van de officiële verkoop in mei

Xpeng heeft bevestigd dat de officiële verkoop van de G9 SUV en de P7 Sedan in Duitsland van start gaat in mei. Het bedrijf gaat samenwerken met 12 lokale dealers, verspreid over 24 verkooppunten. Hiermee toont Xpeng zijn toewijding om in te spelen op de groeiende vraag naar elektrische voertuigen in Europa en specifiek in Duitsland.

Xpeng's uitbreidingsplannen voor Europa

Xpeng's ambities beperken zich niet tot Duitsland. Het bedrijf heeft plannen aangekondigd om zijn assortiment van elektrische voertuigen uit te breiden naar andere Europese landen, waaronder Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Hiermee zet Xpeng een belangrijke stap in de richting van zijn doel om een prominente speler te worden op de Europese markt voor elektrische voertuigen.

Meer artikelen