Xpeng breidt uit naar Frankrijk met lancering van SUV's ondanks groeiende spanningen

SSjoerd 16 mei 2024 09:46

De Chinese EV-fabrikant Xpeng verruimt zijn Europese bereik met de introductie van de G9 en G6 mid-size SUV-modellen in Frankrijk. Dit gebeurt te midden van escalerende spanningen en mogelijke tarieven die zowel door de VS als de EU kunnen worden ingevoerd.

Xpeng verovert de Europese markt

Ondanks de aanscherping van de handelsrelaties en mogelijke tarieven van zowel de Verenigde Staten als de Europese Unie, breidt Xpeng zijn invloed uit met de introductie van de G9 en G6 mid-size SUV-modellen in Frankrijk. Dit markeert de tiende Europese bestemming van het bedrijf in zijn voortdurende internationale uitbreiding.

Xpeng richt zich op de Franse SUV-markt

Xpeng heeft aangekondigd dat het zijn catalogus zal uitbreiden met meer modellen die passen bij de lokale consumentenvoorkeur in Frankrijk. Hoewel het bedrijf geen verdere details bekendmaakte over verwachte verkoopvolumes, lanceringsdatums of prijzen, geeft dit aan dat Xpeng van plan is om een aanzienlijk marktaandeel te verwerven in het Franse SUV-segment.

Continuïteit in Europese uitbreiding

De introductie van Xpeng in Frankrijk is een vervolg op eerdere succesvolle introducties in Spanje en Portugal. Met een gestage en aanhoudende expansie in heel Europa, blijft Xpeng zijn aanwezigheid op het continent versterken ondanks de huidige handelsuitdagingen en escalerende politieke spanningen.

Naast de focus op Europa, zet Xpeng zijn zinnen ook op de rechtse markt in regio's als Hong Kong, Australië en Zuidoost-Azië. Dit weerspiegelt de ambitie van Xpeng om zijn bereik en invloed te vergroten en een wereldwijde speler te worden in de EV-markt.

Meer artikelen