Xpeng breidt uit naar ASEAN-markt via samenwerking met Thaise dealer

SSjoerd 26 maart 2024 07:46

Xpeng, een toonaangevende Chinese fabrikant van elektrische voertuigen, heeft aangekondigd dat het een strategisch partnerschap aangaat met de Thaise dealer Neo Mobility Asia. Het doel van deze samenwerking is om de Zuidoost-Aziatische markt te betreden en de verkoop van het G6-model in deze regio te stimuleren.

Lancering van G6 in ASEAN-landen

Als onderdeel van haar uitbreidingsplannen in de ASEAN-markt zal Xpeng de rechterhand-aangedreven versie van het G6-model lanceren in Thailand, Singapore en Maleisië. De leveringen van deze elektrische voertuigen zullen naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar beginnen. Het bedrijf heeft dit bekend gemaakt tijdens de 45e Bangkok Internationale Autoshow.

Strategisch partnerschap met Neo Mobility Asia

Xpeng heeft de stap naar de ASEAN-markt officieel gemaakt door een strategisch partnerschap aan te gaan met de Thaise dealer Neo Mobility Asia. Deze samenwerking werd aangekondigd tijdens de 45e Bangkok Internationale Autoshow en is een belangrijke mijlpaal in Xpeng's internationale uitbreiding. Het bedrijf gelooft dat deze nieuwe alliantie een efficiënte toegang tot de Zuidoost-Aziatische markt zal bieden.

Xpeng heeft hoge ambities voor 2024, met plannen om zijn internationale activiteiten aanzienlijk te versnellen. Het bedrijf plant om in het tweede kwartaal een internationalized left-hand-drive versie van de G6 te lanceren voor de wereldmarkt, gevolgd door een right-hand-drive versie in de tweede helft van het jaar. Deze strategie is een duidelijke weerspiegeling van Xpeng's toewijding om een wereldleider te worden in de productie van smart EV's.

Samenwerking met premium dealers wereldwijd

Naast de uitbreiding in de ASEAN-markt, is Xpeng van plan om zijn aanwezigheid op de wereldwijde markt te versterken door samen te werken met premium dealers. Het bedrijf gelooft dat deze strategie het efficiënte toegang zal geven tot belangrijke wereldwijde markten, waaronder West-Europa, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en het Gemenebest. Dit betekent een sterke nadruk op internationalisering in Xpeng's strategie voor de komende jaren.

Xpeng werkt eraan om zijn positie als wereldleider in smart EV's te versterken door een reeks modellen aan te bieden die speciaal aangepast zijn voor de lokale markten in Thailand, Singapore en Maleisië. Het bedrijf gelooft dat deze op maat gemaakte benadering het zal helpen om beter te voldoen aan de specifieke behoeften en voorkeuren van de klanten in deze regio's, wat uiteindelijk zal bijdragen aan de versterking van Xpeng's wereldwijde aanwezigheid en reputatie.

Meer artikelen