Xiaomi's eerste elektrische auto al zes maanden op wachtlijst in China

WWesley 2 april 2024 19:31

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi onthulde de productieversie van de langverwachte SU7 elektrische auto vorige week. Enkele dagen na de onthulling wordt gemeld dat potentiële klanten zes tot zeven maanden moeten wachten op hun bestelling.

Xiaomi's eerste stap in de elektrische auto-industrie

Xiaomi, bekend om zijn smartphones, waagde zich in de wereld van elektrische voertuigen met de lancering van zijn eerste elektrische auto, de SU7. Deze auto wordt geproduceerd door de staatseigendom BAIC Group en kost ongeveer 215.900 yuan. Het is een serieuze stap voor Xiaomi en toont hun ambitie om een speler te worden in de elektrische auto-industrie.

Krachtige specificaties van de SU7

De SU7 biedt indrukwekkende specificaties, zoals een actieradius van bijna 700 kilometer en iets minder dan 300bhp uit zijn elektrische aandrijving. De SU7 Pro, die nu naar verluidt een levertijd van 18-21 weken heeft, biedt zelfs een verbazingwekkende 830 kilometer op één lading. Deze cijfers tonen aan dat Xiaomi geen half werk levert als het gaat om hun eerste elektrische voertuig.

Volgens schermafbeeldingen die door gokkers zijn genomen en op Chinese sociale media zijn geplaatst, zullen potentiële klanten tot 27 weken moeten wachten op de krachtigste modellen. Dit toont aan hoe populair de Xiaomi SU7 is in China en hoeveel vraag er is naar dit elektrische voertuig.

SU7 sedan onderbiedt concurrentie

De Xiaomi SU7 sedan snijdt de concurrentie de pas af door maar liefst 30.000 yuan goedkoper te zijn, wat ongeveer neerkomt op $4.145/ £3.300 / AU$6.500. Met deze prijsstrategie wil Xiaomi duidelijk een sterke positie innemen in de markt voor elektrische voertuigen.

Als extra stimulans heeft Xiaomi ook 5.000 'Founder's Edition' modellen uitgebracht, die naar verluidt met gratis geschenken zoals koelkasten kwamen. Deze waren onmiddellijk uitverkocht, wat aantoont dat er veel enthousiasme is voor Xiaomi's eerste stappen in de elektrische autowereld.

Meer artikelen