Xiaomi wint het tegen Tesla in de Chinese EV-markt

SSjoerd 4 april 2024 19:01

Tesla lijkt de prijzenoorlog in de grootste EV-markt, China, te verliezen aan het Chinese model Xiaomi SU7. Het model van Xiaomi biedt betere specificaties voor minder geld dan de Tesla Model 3.

Tesla's concurrentie met Xiaomi in China

Elon Musk staat bekend om zijn prijzenstrategie, waarbij hij bereid is te zakken met de prijs tot er geen winst meer gemaakt wordt. Deze strategie lijkt nu echter averechts te werken in de grootste EV-markt ter wereld, China. De Tesla Model 3, die tot nu toe een sterke concurrentiepositie had, wordt nu overtroffen door het Chinese Xiaomi-model, de SU7.

Prijsvergelijking tussen Tesla en Xiaomi

De prijsverschillen tussen de Tesla Model 3 en de Xiaomi SU7 zijn aanzienlijk. De SU7 van Xiaomi start bij een prijs van 215.900 Chinese renminbi, wat omgerekend neerkomt op zo'n €27.446. Dit verschil wordt nog groter wanneer je kijkt naar de prijs van de Tesla Model 3 in China, die rond de €31.600 ligt.

Vergelijking van de actieradius

Naast het prijsverschil, heeft de Xiaomi SU7 ook betere specificaties. Het model beschikt over een 73,7 kWh accupakket dat zorgt voor een actieradius van 668 kilometer (volgens de Chinese meetmethode). Daarentegen heeft de Tesla Model 3 een 60 kWh accupakket dat slechts 513 kilometer kan afleggen (volgens de WLTP-meetmethode). Dit toont aan dat de SU7 niet alleen goedkoper is, maar ook een betere actieradius heeft dan de Tesla Model 3.

Ondanks de indrukwekkende specificaties en de aantrekkelijke prijs van de Xiaomi SU7, is het nog onbekend of dit model ook naar Europa zal worden gebracht. Dit houdt de markt in spanning, aangezien het potentieel de concurrentiedynamiek op de Europese EV-markt sterk zou kunnen beïnvloeden.

Meer artikelen