Xiaomi vraagt leveranciers om productiecapaciteit te verhogen voor maandelijkse productie van 10.000 EV's

SSjoerd 2 april 2024 09:46

Xiaomi heeft haar leveranciers gevraagd om de productiecapaciteit te verhogen vanwege de groeiende vraag naar hun eerste elektrische voertuig (EV) model, de SU7. Het bedrijf wil de productie opvoeren tot 10.000 auto's per maand om de langere levertijden te verkleinen.

Oorspronkelijk productieplan van Xiaomi EV

Volgens lokale media zou de productie van Xiaomi EV's volgens het oorspronkelijke plan groeien tot 4.000 tot 5.000 eenheden in april, en daarna stabiliseren op 6.000 eenheden tegen het einde van het jaar. Echter, door de sterke vraag naar het SU7 model heeft Xiaomi haar leveranciers gevraagd hun productiecapaciteit te verhogen om maandelijks 10.000 auto's te kunnen produceren.

Vraag naar verhoogde productiecapaciteit

Xiaomi heeft haar leveranciers gevraagd de productiecapaciteit te verhogen om de vraag naar hun eerste elektrische voertuig (EV), het SU7 model, bij te houden. De vraag naar dit model is zo groot dat de levertijden significant zijn toegenomen. Het bedrijf wil daarom de productie verhogen tot 10.000 auto's per maand, met een hogere prioriteit voor de top-trim variant.

Overweldigende verkoopcijfers voor Xiaomi EV

De verkoop van de Xiaomi EV heeft de verwachtingen van het bedrijf overtroffen. Tot nu toe zijn er 40.000 bestellingen voor de SU7 vastgelegd. Als Xiaomi de oorspronkelijke productieschema's zou volgen, zou de levertijd van de SU7 alleen maar langer worden. Op dit moment bedraagt de wachttijd voor de standaard versie van de SU7 21-24 weken, voor de Pro versie 19-22 weken en voor de Max versie 29-32 weken.

Xiaomi heeft officieel de SU7 gelanceerd tijdens een evenement op 28 maart. Dit model komt in drie varianten. De leveringen van de Founders Edition voertuigen, waarvan er maar 5.000 eenheden zijn, zullen als eerste beginnen op 3 april. Leveringen van de op maat gemaakte SU7 voertuigen zullen eind april beginnen voor de standaard en Max versies, en eind mei voor de Pro versie.

Meer artikelen