Xiaomi schakelt een versnelling hoger in de Chinese EV-markt

WWesley 5 april 2024 11:31

Het elektrische voertuig van Xiaomi, de SU7, maakt furore in de Chinese markt voor elektrische voertuigen (EV's). Dit zet de concurrentie onder druk en veroorzaakt een prijsoorlog tussen de verschillende fabrikanten.

Xiaomi introduceert elektrische auto SU7

Xiaomi, vooral bekend als de op twee na grootste smartphoneverkoper ter wereld, heeft vorige week zijn eerste elektrische auto, de SU7, gelanceerd. De lancering van de SU7 markeert de komst van een belangrijke nieuwe speler in een reeds bloeiende markt. Xiaomi biedt iets unieks aan met hun 'slimme en verbonden levenservaring overal' door een gedeeld besturingssysteem over hun telefoons, slimme huishoudelijke apparaten en nu auto's.

Enorme vraag naar Xiaomi's elektrische auto

De reactie op de SU7 was overweldigend, met 100.000 bestellingen in slechts een week na de officiële lancering. Dit laat duidelijk zien dat er een enorme vraag is naar dit specifieke model. Sommige kopers moeten echter geduld hebben, want vanwege de grote vraag kan het tot zes maanden duren voordat ze hun auto ontvangen.

SU7 verrast met lagere prijs

Een opvallend kenmerk van de SU7 was de prijs, die lager was dan verwacht. Het standaardmodel van de auto kost 215.900 RMB, wat aanzienlijk lager is dan de geschatte prijs van 250.000 RMB tot 370.000 RMB. Deze betaalbaarheid zal ongetwijfeld bijdragen aan de populariteit en vraag naar het model.

De lancering van de Xiaomi SU7 heeft een rimpeling veroorzaakt in de Chinese EV-markt, met andere autofabrikanten zoals Geely en Xpeng die haastig reageren om niet te worden overtroffen. Veel van deze bedrijven hebben hun prijzen verlaagd of speciale aanbiedingen gelanceerd om concurrerend te blijven en niet te worden uitgeklemd door de hype rond de SU7.

De Chinese EV-markt is momenteel het toneel van een intense prijsoorlog, aangewakkerd door de lancering van de betaalbare Xiaomi SU7. De prijsoorlog is ook te wijten aan de dalende kosten van grondstoffen voor EV-batterijen. Het is nog onduidelijk hoe deze situatie zich zal ontwikkelen, maar het is duidelijk dat de consument in deze situatie de winnaar is.

Meer artikelen