Xiaomi onthult zijn eerste elektrisch voertuig, de SU7: alles wat je moet weten

WWesley 28 maart 2024 12:31

Xiaomi, een belangrijke speler in de Chinese EV-markt, heeft zijn eerste elektrische voertuig, de SU7, gelanceerd tijdens een groots evenement in Beijing. Lees verder voor alle hoogtepunten en specificaties van deze game-changer in de sector.

Xiaomi betreedt de EV-markt met de SU7

Het Chinese technologiebedrijf Xiaomi heeft zijn debuut gemaakt in de elektrische voertuigenmarkt met de onthulling van zijn langverwachte EV, de SU7, tijdens een groots evenement in Beijing. Met dit nieuwe model wil het bedrijf zijn positie in de snelgroeiende Chinese EV-markt versterken.

De SU7 van Xiaomi springt in het oog door zijn indrukwekkende ontwerpkenmerken, waaronder een groot luifelglas van 5,35 vierkante meter. Dit biedt de inzittenden een panoramisch uitzicht en draagt bij aan een lichte en ruime cabine, voor een unieke rijervaring.

Een van de unieke kenmerken van de Xiaomi SU7 is de ingebouwde koelkast met een inhoud van 4,6 liter, perfect voor het koel houden van drankjes tijdens lange ritten. Met ruimte voor maximaal 6 blikjes cola, is dit een handig kenmerk dat bijdraagt aan het rijcomfort.

Drie wielmaat opties voor aangepaste rijervaring

De Xiaomi SU7 biedt klanten flexibiliteit in wielkeuze, met drie maten om uit te kiezen: 19-inch, 20-inch en 21-inch. Deze keuzevrijheid biedt klanten de mogelijkheid om hun voertuig aan te passen aan hun persoonlijke voorkeur en rijstijl.

Het aanpassen van je auto is nog nooit zo eenvoudig geweest. De Xiaomi SU7 is beschikbaar in 9 verschillende exterieurkleuren en 4 interieurkleuren. Hierdoor kunnen klanten hun auto personaliseren en het tot hun eigen unieke rit maken.

Gestroomlijnd ontwerp voor verhoogde efficiëntie

Een van de opvallende kenmerken van de Xiaomi SU7 is het gestroomlijnde ontwerp, wat resulteert in een indrukwekkende luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0.195 Cd. Dit draagt bij aan de energie-efficiëntie van de auto, wat een belangrijk aspect is in de wereld van elektrische voertuigen.

Grondige roadtest voorafgaand aan de lancering

Voordat de SU7 werd onthuld, had Xiaomi al 576 testvoertuigen op de weg in 300 verschillende steden, waarmee in totaal 5,4 miljoen kilometer werd afgelegd. Dit getuigt van de grondige voorbereiding van Xiaomi voor de lancering van zijn eerste EV.

Prominenten uit de industrie getuige van lancering SU7

Het lanceringsevenement van de SU7 trok grootse aandacht in de EV-sector, met de aanwezigheid van hoge functionarissen van Nio, Xpeng en Li Auto. Dit benadrukt het belang van de lancering van de SU7 in de snelgroeiende Chinese EV-markt.

Meer artikelen