Xiaomi onthult prijsdetails van hun SU7 EV terwijl Chinese showrooms het voertuig gaan tentoonstellen

WWesley 25 maart 2024 08:31

Xiaomi's CEO heeft de prijs van hun eerste elektrische voertuig, de SU7, aangekondigd. De auto zal minder dan 500.000 yuan (US$ 69.424) kosten en is volgens het bedrijf de mooiste, makkelijkste om te rijden en slimste auto in deze prijsklasse.

Prijs van Xiaomi's SU7 Elektrische Voertuig

Tijdens een aankondiging op zijn officiële Weibo-account, heeft de CEO van Xiaomi, Lei Jun, de prijs van hun eerste elektrische voertuig, de SU7, onthuld. De auto zal minder dan 500.000 yuan (ongeveer US$ 69.424) kosten. Lei Jun's uitspraak is de eerste keer dat het bedrijf de bovengrens van de prijsklasse heeft bevestigd. Volgens hem zal de SU7 de meest aantrekkelijke, makkelijkst te besturen en slimste auto in deze prijsklasse zijn.

Rijbereik van de SU7

De SU7 van Xiaomi zal in twee versies verkrijgbaar zijn. De ene versie heeft een rijbereik van maximaal 668 kilometer op één lading, terwijl de andere versie tot 800 kilometer kan rijden. Ter vergelijking, Tesla's Model S heeft een bereik van maximaal 650 kilometer. Deze indrukwekkende rijafstanden zijn een duidelijk teken van Xiaomi's inzet om te concurreren met gevestigde merken in de elektrische voertuigmarkt.

Xiaomi's overstap naar EV's

Als de vijfde grootste smartphonefabrikant in China, heeft Xiaomi te maken met een stagnerende vraag naar smartphones. De overstap naar elektrische voertuigen is een strategische zet om hun bedrijfsmodel te diversifiëren. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het in de komende tien jaar 10 miljard dollar zal investeren in auto's. Deze ambitieuze plannen tonen de toewijding van het bedrijf aan deze nieuwe onderneming.

De productie van Xiaomi's elektrische voertuigen wordt uitgevoerd door een eenheid van het staatsbedrijf BAIC Group. De fabriek, gevestigd in Beijing, heeft een jaarlijkse capaciteit van 200.000 voertuigen. Deze samenwerking met een gevestigde autofabrikant verzekert de productiecapaciteit die nodig is om de markt voor elektrische voertuigen te betreden.

Meer artikelen