Voorzitter van Great Wall Motor doet inspiratie op bij Xiaomi SU7

WWesley 1 april 2024 17:16

Wei Jianjun, voorzitter van de Chinese automaker Great Wall Motor, gebruikt de Xiaomi SU7 als bron van inspiratie voor zijn eigen onderzoeksteam. Deze auto kreeg hij als cadeau van Xiaomi-oprichter en CEO Lei Jun tijdens de officiële lancering van de SU7.

Jianjun's leiderschap bij Great Wall Motor

Wei Jianjun staat al meer dan drie decennia aan het roer van de bekende Chinese autofabrikant Great Wall Motor. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een grote speler in de auto-industrie. De familie van Jianjun bezit een aanzienlijk deel van het bedrijf, meer dan 50% van de aandelen zijn in hun bezit.

Tijdens de officiële lancering van de Xiaomi SU7 elektrische auto nam Wei Jianjun deel aan een traditionele uitwisseling van geschenken met de CEO van Xiaomi, Lei Jun. Jianjun gaf Jun een gloednieuwe Tank 700 Hi4-T PHEV off-roader, terwijl hij op zijn beurt de splinternieuwe Xiaomi SU7 ontving.

GWM's R&D-team bestudeert de Xiaomi SU7

Kort na de lancering van de Xiaomi SU7 deelde Wei Jianjun een interessante video op Weibo, een populair Chinees social media platform. In deze video kon men zien hoe het R&D-team van Great Wall Motor de nieuwe Xiaomi SU7 in detail bekeek. Jianjun merkte op dat, ondanks dat Xiaomi Auto pas drie jaar geleden is opgericht, hun auto-ontwerpen opvallend kenmerkend zijn. Hij prees ook de innovatieve cabine van de Xiaomi SU7.

Populariteit en specificaties van de Xiaomi SU7

De Xiaomi SU7 heeft zichzelf bewezen als een populaire keuze onder consumenten, met bijna 90.000 vaste bestellingen binnen 24 uur na de lancering. Deze elektrische sedan biedt indrukwekkende specificaties zoals een wielbasis van 3000 mm en verschillende batterij- en motoropties. Afhankelijk van de configuratie kan het bereik variëren tussen 700 - 830 km, wat meer dan genoeg is voor de gemiddelde bestuurder.

Ondanks de populariteit en indrukwekkende specificaties, is de Xiaomi SU7 niet zonder controverse. Met prijzen variërend van 215.900 tot 299.900 yuan, is het toegankelijk voor een breed publiek. Echter, er zijn berichten van bestuurders die de controle over de auto verloren en crashten, evenals rapporten over kwaliteitsproblemen zoals een defecte achterlichteenheid of uitgeschakelde luchtvering.

Meer artikelen