Volvo EX30 verdringt Tesla Model Y als meest verkochte EV in Nederland

SSjoerd 1 mei 2024 16:16

De Volvo EX30 heeft de Tesla Model Y van de troon gestoten als populairste elektrisch voertuig (EV) in Nederland, volgens recente cijfers van Bovag. Hoewel de Tesla Model Y voorheen de lijst aanvoerde, heeft de Zweeds-Chinese Volvo EX30 nu de leiding genomen.

Volvo EX30 overtreft Tesla Model Y in verkoop

Volgens Bovag's maandelijkse verslag van de kentekenregistraties in Nederland, is de Volvo EX30 nu de meest verkochte elektrische auto, een positie die voorheen werd ingenomen door de Tesla Model Y. Het is belangrijk om de veranderende trends in de EV-markt in de gaten te houden, aangezien deze een belangrijke indicator zijn voor consumentenvoorkeuren en duurzaamheidsinspanningen van het land.

Ondanks een algemene daling van 3,8% in het aantal nieuw geregistreerde personenauto's in april 2024 vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, was er een indrukwekkende stijging van 9,6% in het aantal volledig elektrische voertuigen. Dit wijst op een groeiende interesse en acceptatie van elektrische auto's onder de Nederlandse bevolking, zelfs te midden van een algemene daling van de autoverkoop.

Voorspelde populariteit van Volvo EX30 bevestigd

De opmars van de Volvo EX30 als de meest geliefde EV in Nederland is geen verrassing. Bij de onthulling van de auto werd al voorspeld dat dit model hoge verkoopcijfers zou behalen in Nederland, gezien de kenmerken en prijsstelling van de auto. Dit is een bevestiging dat consumenten de voordelen erkennen en waarderen van de Zweeds-Chinese EV.

Waarom de Volvo EX30 succesvol is in Nederland

Het succes van de Volvo EX30 in Nederland is mede te danken aan de affiniteit van het land voor het merk Volvo. Bovendien concurreert de EX30 rechtstreeks met de Tesla Model Y, maar wordt het als een aantrekkelijker optie gezien vanwege zijn relatief lagere prijs, voldoende actieradius en laadsnelheid. De auto wordt momenteel door Nederlandse experts getest om te zien of hij daadwerkelijk aan deze verwachtingen voldoet.

Meer artikelen