Verkoopcijfers van Chinese NEVs in maart op 820.000, stijging van 84% ten opzichte van februari

SSjoerd 2 april 2024 13:46

Volgens schattingen van de CPCA hebben de groothandelsverkopen van Chinese elektrovoertuigen (NEV's) een enorme sprong gemaakt in maart, met een toename van 84% ten opzichte van februari. Ook de productie en verkoop van personenauto's zagen een opmerkelijke stijging na het Chinees Nieuwjaar.

Snelle herstel na Chinees Nieuwjaar

Het lijkt erop dat de Chinese auto-industrie snel weer op gang kwam na de viering van het Chinees Nieuwjaar. De productie en verkoop van personenauto's namen in maart aanzienlijk toe. Dit herstel in de post-vakantieperiode droeg bij aan het herstel van de markt voor NEVs, wat een positief signaal is voor de groei van deze sector op de lange termijn.

Enorme stijging in verkoop NEVs

De cijfers laten zien dat het momentum voor NEVs in China blijft groeien. De geschatte groothandelsverkopen van passagiers NEVs in maart bedroegen maar liefst 820.000 eenheden, een stijging van 33% ten opzichte van het vorige jaar en een indrukwekkende toename van 84% ten opzichte van februari. Dit onderstreept de sterke vraag naar deze voertuigen in China.

De dominantie van bepaalde spelers op de NEV-markt is duidelijk. In februari waren er negen fabrikanten die elk meer dan 10.000 passagiers NEVs verkochten. Deze negen fabrikanten waren samen goed voor 76,5% van alle groothandelsverkopen van NEVs. Het zou interessant zijn om te zien hoe deze dynamiek zich in de toekomst zal ontwikkelen.

BYD, Tesla China en Changan leiden de verkoop

Onder de grootste spelers op de Chinese NEV-markt, waren BYD, Tesla China en Changan in maart de top drie groothandelsverkopers. BYD nam de leiding met 301.631 eenheden, gevolgd door Tesla China met 89.064 eenheden en Changan met 52.900 eenheden. Deze verkoopcijfers tonen de groeiende concurrentie in deze snel evoluerende markt.

Meer artikelen