Verkoop van NEVs in China stijgt met 80% tot 698.000 stuks volgens voorlopige gegevens van CPCA

SSjoerd 3 april 2024 13:16

De Chinese verkoop van nieuwe energievoertuigen (NEVs) maakte afgelopen maand een flinke sprong, met een groei van 80% ten opzichte van februari naar 698.000 eenheden. Deze groei volgt na de terugval tijdens de Chinese Nieuwjaarsvakantie.

Sterke groei verkoop personenauto's

Ondanks de pandemie blijft de autoverkoop in China sterk. Volgens de China Passenger Car Association (CPCA) bedroeg de totale verkoop van personenauto's in China in maart 1,699 miljoen eenheden. Dit is een stijging van 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en een indrukwekkende stijging van 54% ten opzichte van februari.

De verkoop van nieuwe energievoertuigen (NEVs) in China heeft een aanzienlijke sprong gemaakt in maart. Volgens voorlopige gegevens van de China Passenger Car Association (CPCA) bedroeg de totale verkoop van NEVs in maart 698.000 eenheden, een stijging van 28% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar en een enorme stijging van 80% ten opzichte van februari.

Cumulatieve verkoop van NEVs blijft stijgen

De cumulatieve verkoop van NEVs blijft groeien in China. Tot op heden zijn er dit jaar in totaal 1,758 miljoen NEVs verkocht, een stijging van 34% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze groei toont aan dat de vraag naar milieuvriendelijke voertuigen in China blijft groeien ondanks de economische uitdagingen.

NEVs nemen een groot deel van de markt in

Het marktaandeel van NEVs in China blijft groeien. In maart vertegenwoordigden NEVs maar liefst 41,08% van de totale verkoop van personenauto's in China. Dit toont aan dat NEVs een steeds belangrijker onderdeel worden van de Chinese automarkt en dat consumenten steeds meer kiezen voor milieuvriendelijke voertuigen.

Meer artikelen