Verkoop van in China gemaakte Tesla's stijgt met 47,5% in maart

WWesley 2 april 2024 11:31

Tesla heeft een opmerkelijke winst geboekt in de verkoop van zijn in China gemaakte voertuigen. In maart verkocht de Amerikaanse EV-fabrikant 89.064 China-geproduceerde auto's, een stijging van 47,5% ten opzichte van februari.

Verkoopcijfers van Tesla in China

Tesla heeft in maart een aanzienlijke stijging van de verkoop van in China gemaakte voertuigen geregistreerd. Volgens gegevens van de China Passenger Car Association (CPCA) heeft de Amerikaanse EV-producent vorige maand 89.064 in China gemaakte auto's verkocht. Deze verkoop is min of meer gelijk aan die van dezelfde maand vorig jaar, toen Tesla 88.869 auto's verkocht.

Tesla's productiecapaciteit in Shanghai

Tesla heeft een productiefaciliteit in Shanghai, die nu een jaarlijkse capaciteit heeft van meer dan 950.000 voertuigen. Dit is de grootste fabriek van Tesla wereldwijd. De fabriek produceert de Model 3 sedan en de Model Y crossover. Deze voertuigen worden niet alleen aan lokale consumenten geleverd, maar de fabriek fungeert ook als exportcentrum voor Tesla.

Verlaagde productie als reactie op markttrends

Opmerkelijk is dat Tesla de productie van de Model Y en Model 3 heeft verlaagd vanwege de vertragende groei van de verkoop van nieuwe energievoertuigen (NEV's) en de sterke concurrentie op de Chinese markt. Volgens een rapport instrueerde Tesla zijn medewerkers in de Shanghai-fabriek om de productie van deze modellen te verminderen door vijf dagen per week te werken in plaats van de gebruikelijke 6,5 dagen.

In een verrassende wending heeft Tesla begin april de prijzen van alle drie de varianten van de Model Y in China verhoogd met RMB 5.000 ($690). Dit is in contrast met de prijsverlagingen die door andere EV-fabrikanten zijn doorgevoerd in de prijzenoorlog. Het lijkt erop dat deze beweging bedoeld is om bestellingen te stimuleren van klanten die nog aan de zijlijn staan.

Meer artikelen