Toyota past Huawei's technologie voor slim rijden toe in zijn wereldwijde modellen

SSjoerd 7 april 2024 15:16

Toyota is van plan om een gezamenlijk ontwikkelde oplossing van Huawei en Momenta te gebruiken om de slimme rijmogelijkheden van zijn voertuigen te verbeteren. De aankondiging van specifieke plannen wordt verwacht tijdens de aankomende Beijing autoshow.

Samenwerking tussen Toyota, Huawei en Momenta

Toyota is van plan om te profiteren van Huawei's technologie om de slimme rijmogelijkheden van zijn auto's te verbeteren. De wereldwijde modellen van Toyota zullen gebruik maken van een oplossing die gezamenlijk is ontwikkeld door de autofabrikant met de Chinese techreus Huawei en startup Momenta. Deze oplossing is anders dan Huawei's huidige ADS geassisteerde rij systeem, waarbij Momenta en Huawei respectievelijk de software- en hardware-oplossingen leveren en de drie partijen samenwerken aan de integratie.

Aankondiging op de Beijing autoshow

Het is verwacht dat Toyota zijn specifieke plannen zal aankondigen tijdens de aankomende Beijing autoshow, die eind deze maand van start gaat. De 17e Beijing International Automotive Exhibition (Auto China 2024) zal worden gehouden van 25 april tot 4 mei 2024, wat het evenement na een pauze van vier jaar markeert.

Toyota en Huawei's eerdere samenwerking heeft zich gericht op de slimme cockpit sector. Vorige maand werd de nieuwe negende-generatie Camry gelanceerd, en voor de Chinese markt uitgerust met het voertuig systeem gecreëerd door Toyota en Huawei.

Toyota's elektrische voertuigmodellen in China

In China biedt Toyota momenteel elektrische voertuigmodellen aan, waaronder de bZ3 en bZ4X. Hoewel Toyota bijna universeel bekend is in het brandstofvoertuig tijdperk, zijn de EV-modellen van Toyota slecht bekend, en worden de modelnamen door velen gezien als verificatiecodes omdat ze lijken op de codes die worden gebruikt in SMS-verificatie.

Meer artikelen