Tesla ziet af van plannen voor betaalbare auto door felle Chinese concurrentie, zegt Musk: 'Leugen!'

SSjoerd 5 april 2024 20:16

Volgens geruchten heeft Tesla, onder leiding van Elon Musk, de plannen voor een betaalbare auto stopgezet als gevolg van de hevige concurrentie van Chinese elektrische voertuigfabrikanten. Musk ontkent deze beweringen en noemt ze 'leugens'.

Tesla's plannen voor goedkope auto verleden tijd

Elektrische auto gigant Tesla, onder leiding van miljardair Elon Musk, had grote plannen om een betaalbare auto te creëren. Echter, volgens een recent rapport zijn die plannen nu van de baan en richt Tesla zich in plaats daarvan op de ontwikkeling van zelfrijdende taxi's. De felle concurrentie van Chinese elektrische voertuigfabrikanten, die auto's tegen veel lagere prijzen verkopen, zou de reden zijn voor deze strategische shift.

Musk ontkent goedkope auto claims

In reactie op het rapport heeft Elon Musk het nieuws afgedaan als 'leugens'. De beweringen hebben echter wel invloed gehad op de Tesla-aandelen, die vrijdag met maar liefst 6,2% daalden. Verschillende analisten hebben gereageerd op het bericht, waarbij Dan Ives van Wedbush Securities stelde dat het een 'zwarte wolk' zou zijn voor Tesla als de plannen echt zouden zijn afgeblazen.

Zelfrijdende taxi's zijn de nieuwe focus

In plaats van goedkopere auto's te produceren, lijkt Tesla nu haar focus te richten op de ontwikkeling van zelfrijdende taxi's. Musk heeft aangegeven dat deze taxi's een cruciale rol zullen spelen in de toekomst van transport. De beslissing om deze richting in te gaan werd naar verluidt ergens in februari genomen.

Musk's ambitieuze groeiplannen, die het doel hadden om tegen 2030 20 miljoen auto's te verkopen, lijken onwaarschijnlijk te worden als gevolg van de annulering van een massaconsumptievoertuig. Tom Hayes, voorzitter van Great Hill Capital, merkt op dat dit nieuws bevestigt wat ze al een tijdje hebben gezegd, namelijk dat het onduidelijk is of consumenten daadwerkelijk EV's of Tesla's willen.

Meer artikelen