Tesla verdubbelt EV-verkoop in China tot 62.398 in maart

WWesley 9 april 2024 12:01

Tesla heeft zijn verkoopcijfers van elektrische voertuigen (EV's) in China in maart verdubbeld. Ondanks een lichte daling van de exportactiviteiten vanuit de Shanghai-fabriek, heeft het Amerikaanse bedrijf consequent zijn aanwezigheid in de Chinese markt vergroot.

China draagt bij tot wereldwijde Tesla-verkopen

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft Tesla indrukwekkende verkoopcijfers laten zien in China, ondanks een lichte daling in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. Met 132.420 voertuigen verkocht, heeft China bijgedragen aan bijna een derde van Tesla's wereldwijde leveringen. Dit geeft aan hoe belangrijk de Chinese markt is voor Tesla's groei en ontwikkeling.

Verdubbeling van Tesla's EV-verkoop in maart

Tesla heeft een sterke maand achter de rug in China. In maart heeft het bedrijf zijn verkoop van elektrische voertuigen (EV's) meer dan verdubbeld ten opzichte van februari, met in totaal 62.398 verkochte eenheden. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 30.141 voertuigen die in februari zijn verkocht. Deze cijfers onderstrepen Tesla's aanhoudende populariteit en succes in de Chinese markt.

Tesla's marktaandeel in China's NEV-markt

Hoewel Tesla een sterke verkoopgroei in China heeft gezien, toont het marktaandeel een gemengd beeld. In maart had Tesla een aandeel van 8,8 procent in de NEV-markt (nieuwe energievoertuigen) van China, een stijging ten opzichte van februari, maar een daling ten opzichte van een jaar eerder. Het is duidelijk dat de concurrentie in Chinese EV-markt toeneemt, maar Tesla blijft een belangrijke speler.

Hoewel de algemene verkoopcijfers van Tesla in China indrukwekkend zijn, zijn de specifieke verkoopcijfers van de Model 3 en Model Y in maart nog niet beschikbaar. Deze gegevens zijn belangrijk om een beter inzicht te krijgen in welk specifiek model het meest populair is onder Chinese consumenten. Naarmate meer informatie beschikbaar komt, zal het interessant zijn om te zien hoe deze modellen presteren in de Chinese markt.

Meer artikelen