Tesla stimuleert verkoop in China met 0-rente leningen voor maximaal vijf jaar

WWesley 3 april 2024 14:01

Tesla heeft een nieuwe verkoopstrategie in China geïntroduceerd: 0-rente leningen tot vijf jaar. Deze aanbieding komt net op tijd, aangezien de verkoop van elektrische voertuigen in China onder druk staat.

Tesla lanceert nieuwe financieringsregeling

Tesla heeft in China een nieuwe verkoopstrategie gelanceerd. De Amerikaanse autogigant biedt nu 0-rente leningen aan voor maximaal vijf jaar. Bovendien zijn de aanbetalingen voor deze leningen laag, vanaf slechts RMB 79.900. Deze aantrekkelijke regeling is echter beperkt houdbaar, dus geïnteresseerde kopers moeten snel handelen.

Flexibele financieringsopties voor Tesla klanten

Het financieringsplan van Tesla is flexibel en aantrekkelijk. Klanten die een Tesla voertuig rechtstreeks kopen, kunnen genieten van een 0-rente lening voor maximaal drie jaar. Als een klant echter een Tesla voertuig koopt door zijn oude auto in te ruilen, kan hij profiteren van een 0-rente lening voor maximaal vijf jaar. Dit maakt de financieringsopties van Tesla zeer aantrekkelijk voor Chinese kopers.

Tesla biedt een speciale tijdelijke regeling voor klanten die een Model 3 of Model Y bestellen voor 30 april. Als deze klanten de levering van hun nieuwe voertuig voltooien voor 30 juni, kunnen ze een 0-rente lening voor vijf jaar aanvragen. Dit is een extra stimulans om zo snel mogelijk een Tesla voertuig te bestellen.

Tesla's strategie te midden van een afnemende EV-markt

Tesla's nieuwe financieringsregeling komt op een kritiek moment, aangezien de EV-markt in China momenteel onder druk staat door een afnemende vraag en een voortdurende prijzenoorlog tussen fabrikanten. Dit is de eerste keer dat Tesla een 0-rente lening aanbiedt in China, een duidelijk teken dat het bedrijf zijn verkoop wil stimuleren onder deze uitdagende marktomstandigheden.

Meer artikelen