Talent New Energy presenteert prototype solid-state batterij met ultra-hoge energiedichtheid

WWesley 3 april 2024 08:01

Talent New Energy, een Chinese startup in solid-state batterijen, heeft een prototype van een batterijcel met een zeer hoge energiedichtheid onthuld. Dit markeert een belangrijke stap vooruit in de technologie van elektrische voertuigen.

Recordbrekende energiedichtheid

Het Chinese bedrijf Talent New Energy heeft een nieuw record gezet in de industrie voor batterijtechnologie. Hun nieuw ontwikkelde prototype van een all-solid-state batterijcel heeft een energiedichtheid van maar liefst 720 Wh/kg. Dit is twee keer de energiedichtheid van de semi-solid-state batterijcel die wordt geleverd door WeLion, de batterijleverancier van Nio. De opmerkelijke prestatie van Talent kan de weg vrijmaken voor een aanzienlijk groter bereik van elektrische voertuigen in de toekomst.

Innovatieve batterij technologie

Talent heeft met succes 's werelds eerste auto-grade all-solid-state lithium metaal batterij prototype ontwikkeld. Dit prototype heeft een enkele celcapaciteit van 120 Ah en een real-world energiedichtheid van 720 Wh/kg. Deze baanbrekende prestaties zetten nieuwe records in de industrie voor enkele celcapaciteit en de hoogste energiedichtheid voor lithiumbatterijen.

Technologische doorbraken voor betere prestaties

Het succes van Talent is niet alleen te danken aan de hoge energiedichtheid van hun batterij. Het bedrijf heeft ook belangrijke doorbraken bereikt op meerdere technologische fronten. Daaronder valt de ontwikkeling van ultra-dunne dichte composietoxide solid-state elektrolyten, hoogcapaciteit kathode en anode materialen en een geavanceerd geïntegreerd solid-state batterijgietproces. Deze doorbraken kunnen helpen om de prestaties en betrouwbaarheid van de volgende generatie elektrische voertuigen te verbeteren.

Een andere opmerkelijke prestatie van Talent is de verbetering van de migratie van geladen deeltjes binnen de positieve elektrode van hun batterij. Door het construeren van een efficiënt ionen- en elektronentransportnetwerk heeft Talent de algehele prestaties van hun batterij verder verbeterd, wat kan bijdragen aan een groter bereik en een langere levensduur van de batterij in elektrische voertuigen.

Het bedrijf heeft ook in-house ontwikkelde flexibele laagmaterialen geïntroduceerd die hebben geholpen de algehele prestaties van de batterij te verbeteren. Deze ontwikkeling wordt verwacht het bereik en de veiligheidsangst van traditionele lithium-ionbatterijen fundamenteel op te lossen.

Meer artikelen