Servotech en Electra EV werken aan compatibiliteit van Chinese EV's met CCS2

WWesley 2 april 2024 18:01

Servotech en Electra EV hebben een samenwerking aangekondigd om Chinese elektrische voertuigen (EV's) compatibel te maken met het CCS2-oplaadnetwerk in India. Ze werken aan een oplossing waarbij een kleine extra gadget een snelle DC-oplading mogelijk maakt van elk GB/T Bharat DC 001-voertuig op het CCS2-oplaadnetwerk.

Chinese EV's op CCS2-netwerk

In een recente aankondiging hebben Servotech en Electra EV hun plannen onthuld om Chinese elektrische voertuigen compatibel te maken met het CCS2-oplaadnetwerk in India. Met hun oplossing kunnen Chinese voertuigen die de Chinese GB/T-standaard gebruiken, worden opgeladen bij elke CCS snellader in India met behulp van een adapter. Dit zou de noodzaak voor dure dubbele infrastructuur wegnemen.

Patentaanvragen voor technologie

Servotech en Electra EV hebben al stappen ondernomen om hun innovatieve technologie te beschermen. Ze hebben patenten aangevraagd op hun oplossing, wat betekent dat andere bedrijven niet dezelfde technologie kunnen gebruiken zonder hun toestemming.

Volgens Arun Handa, Chief Technical Officer bij Servotech Power Systems Ltd, zal de gezamenlijke eigenaar van de patenten de ontwikkeling van het EV-oplaadecosysteem versnellen. Dit zal zowel bedrijven als consumenten ten goede komen. Samir Yajnik, CEO van Electra EV, deelde zijn enthousiasme over de samenwerking en benadrukte dat de doorbraaktechnologie perfect aansluit bij de missie van Electra EV om de overgang naar elektrische voertuigen te pionieren.

Meer artikelen