Schattige Chinese elektrische auto kost slechts €4.800, inclusief luxe uitrusting en technologie

SSjoerd 28 maart 2024 11:16

De Changan Lumin, een schattig ogende Chinese elektrische stadsauto, is beschikbaar voor slechts €4.800. Ondanks zijn lage prijs, is de auto uitgerust met tal van moderne functies en biedt hij een ongekende rijervaring.

Betaalbare Changan Lumin verovert de markt

De Chongqing-gebaseerde autofabrikant Changan Automobile blijft de automarkt verrassen met zijn betaalbare elektrische auto, de Lumin. Dankzij de recente prijsverlaging kunnen kopers nu voor slechts €4.800 een gloednieuwe elektrische auto aanschaffen. Hoewel het autobedrijf zich momenteel richt op de Chinese markt, geeft deze ontwikkeling de potentiële groei aan van betaalbare elektrische auto's op wereldwijde schaal.

De Changan Lumin valt op door zijn unieke design. De auto heeft een hoekige vorm, maar met afgeronde randen en hoeken, wat hem een onderscheidend uiterlijk geeft. De grote, bug-eyed koplampen, vergelijkbaar met die van de Mini en Fiat 500, dragen bij aan de schattige uitstraling van de Lumin. Het stuur en dashboard zijn fel wit, wat zorgt voor een frisse, moderne uitstraling in de cabine.

Uitgebreide technologische uitrusting in de Changan Lumin

De Changan Lumin overtreft de verwachting met zijn uitgebreide uitrusting. Ondanks zijn lage prijs, beschikt de auto over een 10,25-inch infotainment touchscreen, compleet met DAB digitale radio, satnav en smartphone connectiviteit. Deze features maken de auto niet alleen leuk om in te rijden, maar ook zeer functioneel voor moderne chauffeurs die behoefte hebben aan technologische voorzieningen in hun auto.

Toekomst van goedkopere elektrische auto's

Hoewel er momenteel geen plannen zijn om de Changan Lumin op de Britse markt te brengen, is het duidelijk dat de wereldwijde auto-industrie streeft naar goedkopere elektrische auto's. Merken als Renault en Volkswagen werken hard om elektrische auto's betaalbaarder te maken voor het grote publiek. Hoewel de Lumin momenteel niet op westerse wegen te zien is, kan het succes in China een voorbode zijn van een toekomstige verschuiving in de wereldwijde automarkt.

Meer artikelen