Onvo L60 van Nio, de concurrent voor Model Y, maakt gebruik van BYD-batterijen

WWesley 6 mei 2024 11:31

Dankzij lekken van internetgebruikers weten we nu veel meer over het massamarktmerk van Nio, Onvo. Het eerste model, de L60, is gericht op de concurrentie met de Tesla Model Y en zal gebruik maken van batterijen geproduceerd door BYD.

Onvo L60 gebruikt BYD- en CATL-batterijen

De batterijpakketten die worden gebruikt door Onvo, het massamarktmerk van Nio, zijn bevestigd op 60 en 90 kWh. Deze batterijpakketten waren eerder bekend onder de codenaam Alps. De kleinste variant van de batterij maakt gebruik van lithium ijzerfosfaat (LFP) batterijen. Deze batterijen worden geproduceerd door FinDreams, een dochteronderneming van BYD. De grotere capaciteit batterijen maken daarentegen gebruik van NCM cellen, die worden geproduceerd door CATL.

Belangrijk om te vermelden is dat de Onvo L60 gebruik kan maken van de derde generatie batterijverwisselstations van Nio. Om meer ruimte in de auto vrij te maken, is echter de dikte van de batterijbehuizing verminderd. Dit is een slimme zet van Nio, waardoor de auto niet alleen efficiënter kan worden ingezet, maar ook meer ruimte biedt voor de inzittenden.

Onvo L60: efficiëntie door design en technologie

Wat de Onvo L60 echt onderscheidt, is zijn efficiëntie. De auto maakt gebruik van een 900V siliciumcarbideplatform, wat bijdraagt aan de algehele efficiëntie van de auto. Bovendien heeft de auto dankzij zijn coupévorm een lage luchtweerstand, wat resulteert in een verhoogde efficiëntie en een lager energieverbruik per kilometer.

Concurrerende prijs en ambitieuze verkoopdoelen

Wat betreft prijs en verkoopdoelen, de Onvo L60 is geprijsd op een concurrerende 220.000 yuan (ongeveer 30.500 USD). Daarnaast biedt Nio een 'batterij als service'-optie aan, waardoor de prijs nog verder daalt tot 170.000 yuan (ongeveer 23.550 USD). Nio heeft hoge verwachtingen voor dit model en streeft naar een verkoop van 20.000 auto's per maand.

Meer artikelen