Ondanks afnemende EV-groei, zet Chinese gigant CATL in op uitbreiding

WWesley 26 maart 2024 09:31

Ondanks een wereldwijde vertraging in de groei van elektrische voertuigen, blijft de Chinese batterijfabrikant CATL inzetten op uitbreiding en technologische vooruitgang. Het bedrijf is niet bang voor overcapaciteit en werkt aan oplossingen om de oplaadtijd van batterijen terug te brengen tot 10 minuten.

CATL zet in op uitbreiding ondanks EV-vertraging

De Chinese batterijfabrikant Contemporary Amperex Technology Co Ltd, beter bekend als CATL, ziet de wereldwijde vertraging in de groei van elektrische voertuigen niet als een belemmering. Ondanks de angst voor overcapaciteit binnen de industrie, is het bedrijf van plan de productie van zijn technologisch geavanceerde producten op te voeren.

CATL is druk bezig met innovatie in batterijtechnologie. Het bedrijf heeft oplossingen gevonden om de oplaadtijd van zijn batterijen terug te brengen tot slechts 10 minuten. En dat is nog niet alles, ze werken er hard aan om deze tijd nog verder te verkorten.

Volgens CATL-president Robin Zeng is de Chinese EV-markt nu marktgedreven en niet langer afhankelijk van beleid. Dit in tegenstelling tot buitenlandse markten die nog steeds worstelen met lage penetratiecijfers en sterk beleidsafhankelijk zijn.

CATL speelt grote rol in auto-industrie

CATL heeft een indrukwekkend klantenbestand opgebouwd en levert zijn batterijen aan bijna elke grote autofabrikant. Dit omvat bedrijven zoals Tesla, Volkswagen AG en Toyota Motor Corp.

Natrium-ionenbatterijen als potentiële oplossing

CATL blijft inzetten op technologische vooruitgang. Het bedrijf werkt momenteel aan de ontwikkeling van geavanceerdere natrium-ionenbatterijen. Deze hebben het potentieel om minder te kosten dan de huidige lithium-ioncellen, wat een grote doorbraak kan betekenen in de industrie.

Meer artikelen