Nissan's Comeback: goedkopere EV's dan Ariya en meer modellen

WWesley 25 maart 2024 16:31

Nissan heeft haar comebackplan onthuld, waarbij het bedrijf zich richt op het introduceren van goedkopere elektrische voertuigen (EV's) dan haar huidige model Ariya en het lanceren van meer modellen. De plannen omvatten een investeerder-gerichte presentatie, kostenbesparingen, nieuwe allianties en bedrijfsventures.

De comebackstrategie van Nissan

Nissan bevindt zich na een reeks uitdagingen, waaronder het schandaal rond voormalig CEO Carlos Ghosn en een talentuittocht, in een moeilijke positie. Het bedrijf heeft nu meer details onthuld over zijn comebackplan, vooral in de EV-sector waar Nissan ooit een voortrekker was. Het plan, genaamd 'The Arc', is gericht op het overbruggen van de kloof tussen waar Nissan nu staat en waar het bedrijf vanaf 2030 wil zijn.

Kostenvermindering bij Nissan EV's

Nissan heeft aangekondigd dat het de kosten van de volgende generatie EV's met 30% wil verlagen en tegen 2030 kostenpariteit wil bereiken tussen EV's en interne verbrandingsmotor (ICE) voertuigen. Het bedrijf wil dit bereiken door de ontwikkeling van EV's in 'families', de integratie van aandrijflijnen, het gebruik van volgende generatie modulaire fabricage, groepsinkoop, en innovaties op het gebied van batterijen.

Toename van elektrische modellen bij Nissan

Nissan heeft ambitieuze plannen om tegen het fiscale jaar 2026 maar liefst 30 nieuwe modellen te lanceren. Hiervan zullen er 16 elektrisch zijn. Dit maakt deel uit van hun strategie om de overgang naar elektrische voertuigen te versnellen, ondersteund door een evenwichtig portfolio van geëlektrificeerde en ICE-producten.

Nissan is van plan om verbeterde NCM li-ion, LFP en volledig solide batterijen aan te bieden om een divers aanbod van EV's te kunnen leveren die aan de uiteenlopende behoeften van klanten voldoen. Het bedrijf wil de snellaadtijd met 50% verminderen en de energiedichtheid met 50% verhogen in vergelijking met de Ariya. Daarnaast zullen er LFP-batterijen worden ontwikkeld en geproduceerd in Japan, die de kosten met 30% zullen verlagen in vergelijking met de Sakura EV-minivoertuig.

Nissan heeft plannen om nieuwe zakelijke initiatieven te onderzoeken om extra inkomsten te genereren. Het bedrijf streeft ernaar om tegen het fiscale jaar 2030 een potentieel van 2,5 biljoen yen aan extra inkomsten vrij te maken. Deze nieuwe initiatieven kunnen ook helpen om de algemene financiële gezondheid van het bedrijf te verbeteren en het bedrijf voor te bereiden op de toekomst.

Meer artikelen