Nio's voorzitter William Li brengt bezoek aan batterijfabrikant Gotion

WWesley 24 maart 2024 07:16

Nio's voorzitter en CEO William Li heeft onlangs het hoofdkantoor van batterijfabrikant Gotion High-tech bezocht. Er zijn gesprekken gevoerd over mogelijke samenwerkingen, waaronder batterijwisselactiviteiten en platformopenstelling.

Nio en Gotion overwegen samenwerking

Recent heeft Nio's oprichter, voorzitter en CEO William Li, het hoofdkantoor van Gotion High-tech bezocht. Tijdens dit bezoek heeft Li een diepgaand gesprek gehad met Gotion's voorzitter Li Zhen over potentiële samenwerkingen. Deze kunnen onder andere betrekking hebben op het uitwisselen van batterijen en het openstellen van platformen. Beide bedrijven delen een focus op onderzoek en ontwikkeling en hebben een technologisch voordeel. Ook hebben ze beide een wereldwijd perspectief door zich te richten op internationale markten.

Gotion stelt team op voor samenwerking

Volgens Li Zhen, voorzitter van Gotion, zal het bedrijf een speciaal projectteam samenstellen. Dit team zal zich bezighouden met het communiceren met Nio over technologieën. Dit zal gebaseerd zijn op de technologische, kosten- en internationaliseringsvoordelen van het bedrijf. Li Zhen heeft hoge verwachtingen van de samenwerking en verwacht dat ze op korte termijn al substantiële resultaten zullen behalen. Beide bedrijven zullen gezamenlijk de technologische innovatie en ontwikkeling van de nieuwe energievoertuigindustrie bevorderen.

Gotion High-tech, een van de grootste batterijfabrikanten ter wereld, is gevestigd in Hefei, Anhui provincie. Dit is tevens de locatie waar de twee fabrieken van Nio zich bevinden. Ondanks hun geografische nabijheid, is Gotion momenteel niet de leverancier van Nio's batterijen. De huidige leverancier van Nio is CATL. Nio heeft afgelopen jaar wel batterijen aangevraagd bij de kleinere leverancier CALB voor een aantal van hun modellen, maar deze zijn nog niet in gebruik genomen.

Nieuwe batterijtechnologie in ontwikkeling bij Nio

Naast mogelijke samenwerkingen met Gotion, is Nio ook actief bezig met de ontwikkeling van nieuwe batterijtechnologieën. Zo werken ze op dit moment samen met de lokale startup Beijing WeLion New Energy Technology aan de ontwikkeling van semi-vaste batterijpakketten. Deze hebben een indrukwekkende capaciteit van 150 kWh. Naar verwachting zullen deze batterijpakketten in het tweede kwartaal operationeel zijn.

Meer artikelen