Nio's Firefly en Onvo merken lanceren betaalbare elektrische auto's in Europa

WWesley 7 mei 2024 09:47

Nio plant de lancering van hun sub-30.000 EUR elektrische auto in Europa in 2025 onder het Firefly merk. Dit werd onthuld door Nicolas Vincelot, de algemene manager van Nio Frankrijk, tijdens de Zesde Meeting van de China-Frankrijk Business Council.

Onvo L60: Nio’s wereldwijde speler

Het Onvo merk van Nio maakt zich klaar om de wereldwijde markt te betreden met de lancering van de Onvo L60 eind 2024. Deze elektrische auto wordt beschouwd als een sterke concurrent voor de Tesla Model Y, met enkele indrukwekkende functies en een betaalbaar prijskaartje. In China wordt verwacht dat de auto verkocht zal worden voor een bedrag van ongeveer 220.000 yuan, wat omgerekend ongeveer 30.500 USD is. Bovendien zal de Onvo L60 twee batterijopties aanbieden voor 60 en 90 kWh, samen met een hoogspanningsplatform van 900V en een Snapdragon 8295 chip. Met deze functies lijkt het erop dat de Onvo L60 zeker een sterke speler zal zijn op de elektrische voertuigenmarkt.

Firefly: Nio's betaalbare EV voor Europa

Naast de Onvo L60 plant Nio ook de lancering van hun Firefly model in Europa in 2025. Dit model, met de codenaam Firefly, zal naar verwachting op de markt komen met een prijskaartje onder de 30.000 EUR, wat omgerekend ongeveer 32.275 USD is. Ter vergelijking, in China zou de prijs van de Firefly EV naar verwachting lager liggen dan 200.000 yuan, of omgerekend ongeveer 28.300 USD. Deze prijsstelling maakt het Firefly model een zeer aantrekkelijke optie voor consumenten die op zoek zijn naar een betaalbare elektrische auto.

Firefly's unieke design en features

Firefly is een nieuw merk van Nio dat speciaal is ontworpen voor de Europese markt. Het eerste model van dit merk is een elektrische hatchback die al een aantal keer is gespot op Chinese wegen. Bovendien zal de Firefly EV de batterijwisseltechnologie ondersteunen, net als de huidige auto's van het Nio merk. Met deze technologie kunnen bestuurders hun lege batterijen snel en gemakkelijk vervangen door volledig opgeladen exemplaren, wat een groot voordeel is voor elektrische voertuigen in termen van gebruiksgemak en efficiëntie.

Wat betreft de productie van de Firefly EV, noemen Chinese bronnen verschillende potentiële assemblagelocaties. De eerste mogelijkheid is de Cheetah Automobile Factory in Chuzhou, Anhui. Een andere optie die wordt genoemd, is Nio's eigen F1-fabriek in Hefei, Anhui. Welke locatie uiteindelijk zal worden gekozen, is nog niet bekend, maar het is duidelijk dat Nio serieuze plannen heeft met hun Firefly merk in Europa.

Meer artikelen