NIO start massaproductie van semi-solid-state batterijen

SSjoerd 5 april 2024 15:31

Chinese EV-gigant NIO is begonnen met de massaproductie van zijn 150 kWh semi-solid-state batterijen. In samenwerking met partner WeLion wordt de productie uitgevoerd in China, waarmee een nieuwe fase in de EV-industrie wordt ingeluid.

Productie van semi-solid-state batterijen van start

NIO, een belangrijke speler op de Chinese EV-markt en wereldwijd groeiende automaker, viert vandaag een mogelijk invloedrijke mijlpaal. In samenwerking met haar partner WeLion is NIO gestart met de massaproductie van haar 150 kWh semi-solid-state batterijen. We verwachten dat deze veiligere en meer energie-dichte cellen vanaf dit kwartaal de NIO-merk EV's zullen aandrijven.

Hoewel het grootste deel van NIO's succes afkomstig is van de verkoop van passagiers-EV's, blijft het bedrijf innoveren en implementeren in andere aangrenzende technologieën. Dit omvat batterijwisselstations en eigen merk smartphones, waarmee ze proberen een steeds groter deel van de EV-ervaring te beheersen.

Volgens een recente post van Weibo-gebruiker @Delu Loves Driving, is NIO's eerste 150 kWh-batterijpakket van de assemblagelijn in China gerold. De semi-solid-state cellen van WeLion zijn al getest bij batterijwisselstations in Shanghai en Chengdu. Dit is een grote stap vooruit, aangezien NIO's huidige stations EV-batterijen van 75 of 100 kWh vervangen, dus de nieuwe cellen kunnen aanzienlijk meer bereik aan bestuurders leveren in een kwestie van minuten via swaps.

ET7 als eerste aan de beurt

De nieuwe pakketten worden naar verwachting geïmplementeerd in verschillende NIO-modellen, waarschijnlijk beginnend met de eerder genoemde ET7 sedan. Deze heeft al een afstand van 1.044km afgelegd op een enkele lading, met nog extra bereik te gaan met 3% resterende batterij. Dit betekent een aanzienlijke verbetering van de actieradius, wat een grote aantrekkingskracht zal zijn voor potentiële EV-kopers.

Lancering technologie op schema

Tijdens haar Q4 2023 earnings call in maart, deelde NIO mee dat de 150 kWh semi-solid-state batterijpakketten in Q2 2024 in gebruik zouden worden genomen. Met de massaproductie nu aan de gang, lijkt NIO op schema te zijn om de technologie op de markt te brengen, waardoor de elektrische mobiliteit verder (letterlijk) vooruit wordt geduwd.

Meer artikelen