Nio sluit strategisch partnerschap met huishoudelijke apparatuur gigant Midea

WWesley • 10 april 2024 08:01

Chinese EV-producent Nio heeft een strategische overeenkomst getekend met Midea, een Chinese reus in huishoudelijke apparatuur. Ze zullen samenwerken op diverse gebieden zoals EV-onderdelen, automatiseringsdiensten, digitalisering, duurzame parken met lage koolstofuitstoot en slimme logistiek.

Samenwerking op meerdere gebieden

In een belangrijke stap naar samenwerking hebben Nio en Midea een strategische overeenkomst ondertekend. De twee giganten willen hun krachten bundelen om samen te werken in meerdere gebieden, waaronder de productie van nieuwe energievoertuigonderdelen (NEV), automatiseringsdiensten, digitalisering, duurzame parken met lage koolstofuitstoot en slimme logistiek. De details van de overeenkomst zijn nog niet bekendgemaakt.

Midea is een grote speler op de Chinese markt voor huishoudelijke apparatuur en is ook actief in de commerciële voertuigensector. In 2003 betrad het bedrijf deze sector en heeft sindsdien verschillende busbedrijven met chassisproductiecapaciteiten overgenomen. Ondanks dat het bedrijf in 2008 zijn autofabricageprogramma stopzette, blijft het een belangrijke leverancier voor de auto-industrie.

Midea's dochteronderneming kondigt EV-productlijnen aan

Welling, een dochteronderneming van Midea, heeft een belangrijke rol in het elektrisch voertuiglandschap van China. In mei 2021 kondigde het bedrijf drie grote productlijnen aan voor elektrische voertuigen, waaronder aandrijfsystemen, thermische beheersystemen en geavanceerde aandrijfsystemen. Dit onderstreept hun toewijding aan de groei van de EV-industrie.

Nio heeft in het verleden al samengewerkt met Midea. De EV-producent heeft onderdelen van Midea gebruikt in zijn modellen ES6 en ES8. Met name de warmtepomp producten van dochteronderneming Welling werden gebruikt. Dit benadrukt de al bestaande samenwerking tussen de twee bedrijven.

Welling's plannen voor grootschalige productie

Welling heeft plannen aangekondigd voor een grootschalig project met een totale investering van ongeveer 11 miljard RMB ($1,5 miljard). Dit project zal voornamelijk gericht zijn op de productie van onderdelen voor nieuwe energievoertuigen. Dit omvat stuurbekrachtigingsmotoren, elektrische compressoren voor NEV's en aandrijfmotoren. Het project laat de ambitie van het bedrijf zien om een leidende rol te spelen in de EV-industrie.

Meer artikelen