Nio opent grootste Europese Nio House in Nederland

WWesley 25 mei 2024 07:01

Chinese EV-maker Nio heeft zijn grootste Europese showroom, een Nio House, geopend in Amsterdam. Dit is de tweede Nio showroom in Nederland en de zevende in Europa. Het bedrijf blijft zich ondanks Europese druk en dreigende tarieven ambitieus uitbreiden.

Nieuw Nio House geopend in Nederland

Nio, een vooraanstaande Chinese fabrikant van elektrische voertuigen (EV's), heeft een nieuw Nio House geopend in Nederland. Dit is een belangrijke stap in Nio's voortdurende expansie in Europa. De showroom in Amsterdam werd op 23 mei geopend in bijzijn van de oprichters van Nio, waaronder CEO William Li en president Qin Lihong. Het Nio House in Amsterdam is het tweede van het bedrijf in Nederland en het zevende in Europa.

Grootste Europese Nio House in Amsterdam

Het nieuwe Nio House in Amsterdam is met acht verdiepingen en een totale oppervlakte van 2.768 vierkante meter de grootste Nio showroom in Europa tot nu toe. Ter vergelijking: de Nio Houses in China hebben meestal twee verdiepingen. Dit is bovendien de eerste toevoeging aan de Nio Houses in Europa sinds maart vorig jaar, waarmee het totale aantal van deze faciliteiten op zeven komt.

Uitbreiding ervarings- en servicecentra in Europa

Nio heeft in het afgelopen jaar naast zijn Nio Houses ook meerdere kleinere ervaringscentra en servicecentra in Europa toegevoegd, waaronder één in Nederland en één in Denemarken. Daarnaast is het bedrijf van plan om zijn volledige service systeem, inclusief batterijwisselstations, naar Europa te verplaatsen.

De Europese Commissie heeft op 4 oktober 2023 een officieel onderzoek naar vermeende subsidies voor elektrische voertuigen uit China gestart. Dit heeft geleid tot groeiende onzekerheid voor Chinese autofabrikanten in Europa, zoals Nio, die nu geconfronteerd worden met mogelijke extra tarieven. Ondanks deze uitdagingen heeft Nio aangekondigd dat het bedrijf zijn expansie in Europa wil voortzetten en gelooft dat veel van de door de EU aangevoerde klachten geen steek houden.

Meer artikelen