NIO lanceert Europees Smart Driving Technology Center: op maat voor Europa

SSjoerd 2 mei 2024 14:16

Het Chinese automerk NIO heeft zijn Europees Smart Driving Technology Center geopend in Schönefeld, nabij Berlijn. Deze strategische stap zal de ontwikkeling van NIO's toonaangevende technologieën, aangepast aan de specifieke eisen van de Europese markt, stimuleren.

NIO's eerste centrum buiten China

NIO, de Chinese gigant van elektrische voertuigen, heeft zijn eerste Smart Driving Technology Center buiten China gelanceerd. Het centrum, gevestigd in Schönefeld nabij Berlijn, zal zich richten op de ontwikkeling van hardware en software voor geavanceerde rijassistentiesystemen (ADAS). Hiermee zet NIO zijn eerste stappen op de Europese markt, een belangrijke en strategische stap voor het bedrijf.

Het nieuw geopende centrum zal zich specifiek richten op de ontwikkeling en verbetering van NIO's eigen ADAS. Deze systemen zijn ontworpen om chauffeurs te assisteren tijdens het rijden en zijn een cruciaal onderdeel van de strategie van NIO om autonoom rijden mogelijk te maken. Het centrum zal zich onder andere richten op technologieën zoals het Adam Super Computing System en het Aquila Super Sensing System.

Adam en Aquila: Bewakers van de veiligheid

Een van de systemen waar het Smart Driving Technology Center zich op zal focussen is het Adam Super Computing System. Dit systeem, met zijn enorme rekenkracht, stuurt het Aquila Super Sensing System aan. Het Aquila-systeem bestaat uit 33 sensoren die de omgeving van de auto in de gaten houden. Hierdoor worden obstakels gedetecteerd, zelfs bij zware neerslag, wat de veiligheid van de voertuigen van NIO aanzienlijk verhoogt.

Lidar: NIO's waakzame oog

Een opmerkelijk kenmerk van NIO's technologie is het gebruik van Lidar, geleverd door Seyond, een wereldleider in Lidar imaging-technologie. De Lidar wordt boven de voorruit geplaatst in een 'watchtower'-ontwerp, waardoor hij een groot gebied voor de auto kan monitoren. Dit verbetert de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de assistentiesystemen aanzienlijk.

NIO gaat nog een stap verder door samen te werken met Seyond en het Deggendorf Institute of Technology in de Formula Student-competitie. Ze zijn een samenwerking aangegaan met Team Fast Forest en zullen NIO's geavanceerde Super Sensing Systems met geïntegreerde Lidar op verschillende circuits demonstreren. Dit biedt een uitstekend platform om hun technologieën te testen en te laten zien aan een breder publiek.

Meer artikelen