Nio brengt 150-kWh semi-vaste batterijpakketten eind april op de markt, volgens CEO

WWesley 8 april 2024 11:31

De Chinese EV-fabrikant Nio heeft aangekondigd dat het recent geproduceerde 150-kWh batterijpakketten vanaf eind april in gebruik zal nemen. Ondanks de beperkte productiecapaciteit en hoge kosten, symboliseert het ultralange-afstandsbatterijpakket een belangrijke technologische ontwikkeling in de EV-markt.

150-kWh batterijpakketten van Nio starten eind april

Nio, een prominente EV-maker in China, is van plan om zijn recent geproduceerde 150-kWh batterijpakketten eind april in dienst te nemen. Deze batterijpakketten, met semi-vaste cellen, zullen naar verwachting bijdragen aan de groeiende vraag naar elektrische auto's met langere rijafstanden. De CEO van Nio, William Li, onthulde dit plan tijdens een videogesprek met het team dat verantwoordelijk is voor de reikwijdte-uitdaging van het 150-kWh batterijpakket.

Focus op massaproductie en rendement

Het 150-kWh ultralange-afstandsbatterijpakket wordt, volgens de aankondiging van Nio, in het tweede kwartaal in gebruik genomen. De huidige prioriteit van het bedrijf ligt op het opschalen van de massaproductie en het verbeteren van de opbrengst. Desondanks hebben ze erkend dat de productiecapaciteit aanvankelijk beperkt zal zijn en waarschijnlijk niet aan de vraag van veel autobezitters kan voldoen.

Hoewel het 150-kWh ultralange-afstandsbatterijpakket een indrukwekkende technologische prestatie is, erkent Li dat het meer symbolisch dan praktisch is. Hij stelt dat de uitbouw van infrastructuur, zoals laadpalen en batterijwisselstations, zinvoller is. Dit omdat klanten hun auto's willen opladen wanneer ze dat willen, zonder noodzakelijkerwijs een ultralange actieradius nodig te hebben.

De cellen voor het semi-vaste batterijpakket van Nio worden geleverd door de lokale startup Beijing WeLion New Energy Technology. Deze startup begon eind juni 2023 met de levering van 360 Wh/kg lithiumbatterijcellen aan Nio. Dit markeert een belangrijke stap in de lokale productie en levering van hoogwaardige batterijtechnologie in China.

150-kWh batterijpakket: een kostbare technologie

Ondanks de voordelen en de belofte van de nieuwe 150-kWh batterijpakketten, is er een belangrijk nadeel: de kosten. Nio's medeoprichter en president Qin Lihong heeft vermeld dat de kosten van het pakket ongeveer gelijk zijn aan die van een ET5-model. De ET5 is momenteel het goedkoopste model van Nio, wat aangeeft dat de nieuwe batterijpakketten aanzienlijk duur zijn.

Meer artikelen