Nio bereikt meer dan 300.000 slimme rijgebruikers

SSjoerd 8 april 2024 15:46

Nio, de Chinese fabrikant van elektrische voertuigen, heeft onlangs aangekondigd dat het aantal smart driving gebruikers de 300.000 heeft gepasseerd. Daarnaast blijkt uit het verslag dat de NOP+ dienst ook steeds populairder wordt.

Groeiende gebruikersbasis voor Nio

Nio heeft een indrukwekkend aantal slimme rijgebruikers bereikt. Het bedrijf heeft in totaal 307.783 gebruikers van hun slimme rijtechnologie en 193.174 gebruikers van hun NOP+ dienst. Dit zijn fantastische cijfers voor een relatief nieuw bedrijf in de EV-markt.

Nio blijft exponentieel groeien met bijna een half miljoen voertuigen geleverd eind maart 2022. Dit toont de groei en populariteit van het merk op de Chinese markt en daarbuiten.

Nio heeft in maart 22,6 miljoen kilometer wegverificatie toegevoegd aan hun totaal, wat nu op 63,436 miljoen kilometer staat. Dit helpt Nio om hun slimme rijtechnologie verder te verfijnen en verbeteren.

Belang van batterijwisselstations voor Nio

Meer dan de helft van de energie die door Nio voertuigen wordt ontvangen, komt van batterijwisselstations. Dit onderstreept het belang van deze stations in de energiestrategie van het bedrijf.

Uitbreiding van Nio's infrastructuur

Het bedrijf blijft investeren in zijn infrastructuur en heeft in maart 20 nieuwe batterijwisselstations toegevoegd. Dit brengt het totaal op 2.397 stations, wat de toegankelijkheid en het gemak voor Nio-rijders vergroot.

Nio's uitbreiding van laadpalen

Naast batterijwisselstations heeft Nio ook zijn netwerk van laadpalen uitgebreid. In maart voegde het bedrijf 183 nieuwe laadpalen toe, waardoor het totale aantal op 21.800 komt. Dit maakt het opladen nog gemakkelijker en toegankelijker voor Nio-eigenaren.

Meer artikelen