Nieuwe Elektrische SUV Avatr 15: Inzichten Uit Spy Shots

SSjoerd 27 maart 2024 12:46

Het nieuwste model van Avatr, de 15, belooft een betaalbare elektrische SUV te worden. De auto, die momenteel nog zwaar gecamoufleerd is, toont belofte in zijn ontwerp en functionaliteit. Hier zijn enkele van de belangrijkste details die we uit de spy-foto's hebben weten te verzamelen.

Avatr 15: Een betaalbaardere elektrische SUV

Het aankomende model van Avatr, de 15, zal naar verwachting zowel in een volledig elektrische vorm als in een variant met extended range electric vehicle (EREV) op de markt komen. Deze middelgrote SUV wordt gepositioneerd als een betaalbaarder alternatief voor de bestaande Avatr 11, die momenteel de enige SUV in het assortiment van het merk is. De naam van het model zou moeten worden uitgesproken als 'een-vijf'.

Avatr 15 neemt het op tegen Tesla

Volgens een rapport van Autohome wordt de Avatr 15 vergeleken met de Tesla Model Y. Dit suggereert dat de nieuwe SUV zal concurreren met een aantal bestaande en opkomende Chinese modellen die zich richten op de markt die momenteel wordt gedomineerd door de Amerikaanse auto. Enkele van deze Chinese modellen zijn de XPeng G6, BYD Song L en de binnenkort te verschijnen BYD Sea Lion.

Lancering van de Avatr 15 in 2024

De verwachting is dat de Avatr 15 in het derde kwartaal van 2024 zal worden gelanceerd. Later dit jaar zou er ook een nieuw model, momenteel aangeduid als E16, kunnen verschijnen, die mogelijk de Avatr 16 zal worden. Het wordt een interessant jaar voor Avatr, met potentieel twee nieuwe modellen die de markt kunnen betreden.

Avatr heeft een interessante ontstaansgeschiedenis. Het merk begon oorspronkelijk als een joint venture tussen Changan en Nio. Toen Nio zich terugtrok vanwege financiële problemen, stapte batterijproducent CATL in. Momenteel heeft Changan een aandeel van 41% in het bedrijf, CATL heeft 14%, Chongqing Chengan Foundation heeft 11% en de resterende aandelen zijn verspreid over verschillende investeringsgroepen.

Avatr heeft al enige ervaring in de auto-industrie met zijn eerste model, de SUV Avatr 11, die in 2022 te koop was. Hun tweede model, de Avatr 12 sedan, begon eind vorig jaar met leveringen. Ondanks het stellen van ambitieuze verkoopdoelen (ze streefden naar 100.000 verkopen in 2023), heeft het merk tot nu toe moeite gehad om deze te halen, met slechts ongeveer 30.000 verkopen in dat jaar. Voor 2024 hebben ze hun doelstelling initieel verlaagd naar 90.000, maar hebben dit sindsdien weer verhoogd naar 100.000.

Meer artikelen