Nieuw Chinees budget elektrisch voertuig voor Europa gespot

SSjoerd 24 maart 2024 14:01

Een nieuwe budget elektrische auto van het Chinese merk Nio, uitgebracht onder de labels Firefly en Onvo, is gespot tijdens testen in China. De auto, bedoeld voor de Europese markt, mist de traditionele LiDAR-sensor om kosten te besparen.

Goedkope EV's van Nio voor Europa

Bij het denken aan goedkope elektrische auto's uit China komen waarschijnlijk merken als MG of BYD in je gedachten, maar zeker niet Nio. Echter, deze fabrikant is hard bezig met het ontwikkelen van budgetvriendelijke EV's. Niet onder de merknaam Nio, maar onder de labels Firefly en Onvo. Dit werd eerder al onthuld door oprichter William Li. Beide merken hebben hun zinnen gezet op de Europese markt.

Gespot: Nieuw Firefly model op test

Een van de nieuwe, betaalbare elektrische auto's van Firefly is onlangs gespot tijdens een test in China. Op de foto's is een compacte crossover te zien die nog volledig bedekt is met camouflage. De auto lijkt een nieuwe stap te zijn in het streven van Nio om betaalbare elektrische mobiliteit naar de Europese markt te brengen.

Budgetvriendelijke prijs door ontbrekende LiDAR-sensor

Het opmerkelijke aan deze nieuwe elektrische auto is het ontbreken van de gebruikelijke LiDAR-sensor op het dak. Deze kostenbesparingstactiek maakt het mogelijk om de auto te prijzen op ongeveer 200.000 Chinese renminbi, omgerekend zo'n 25.500 euro. Verwacht echter niet dat de auto voor dat bedrag ook in Europa op de markt zal komen.

Op dit moment zijn er nog geen specifieke details bekend over de goedkope Chinese elektrische auto. We blijven uitkijken naar meer informatie en updates over deze spannende ontwikkeling in de elektrische voertuigwereld.

Meer artikelen