Lynk & Co's volledig elektrische Zero gespot met quad-motoren en vierwielbesturing

SSjoerd 13 april 2024 12:46

De Chinese autofabrikant Lynk & Co test zijn nieuwe volledig elektrische vlaggenschip, de Zero, uitgerust met quad-motoren en vierwielbesturing. De auto, met codenaam E371, zal worden gebouwd op dezelfde SEA (Sustainable Experience Architecture) platform als de Zeekr 001.

Lynk & Co introduceert nieuwe elektrische sedan

Lynk & Co maakt zich klaar voor een elektrische toekomst met de introductie van zijn nieuwe vlaggenschip, de Zero. Deze volledig elektrische sedan, met codenaam E371, is ongeveer 5 meter lang en 2 meter breed, met een wielbasis van 3 meter. De auto valt in dezelfde categorie als de Zeekr 001 en Avatr 12. Interresant details is dat de originele Lynk & Co Zero-concept van 4 jaar geleden uiteindelijk de Zeekr 001 is geworden.

Zero deelt platform met Zeekr 001

Het nieuwe model van Lynk & Co, de Zero, zal worden gebouwd op hetzelfde SEA (Sustainable Experience Architecture) platform als de Zeekr 001. Hoewel er nog weinig bekend is, kunnen we aannemen dat de auto een vergelijkbare aandrijflijn huisvest als zijn Zeekr-tegenhanger. De auto zal naar verwachting zijn uitgerust met een dual-motor vierwielaandrijving met een gecombineerd vermogen van 580 kW en een rijbereik van maximaal 656 km.

Quad-motoren en vierwielbesturing voor topmodel

Er zijn geruchten dat het topmodel van de nieuwe Zero zal worden uitgerust met quad-motoren en vierwielbesturing. Als dit waar is, zal een vijf-link achterophanging meer ruimte bieden voor meesturende achterwielen, wat kan leiden tot een hoger comfortniveau voor de passagiers. De motoren zelf moeten compact en lichtgewicht zijn om de ruimteoptimalisatie te maximaliseren.

De Zeekr 001 FR met quad-motoren heeft 1.247 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in slechts 2,07 seconden. Op basis van deze gegevens zou de nieuwe Lynk & Co. Zero mogelijk een nieuwe 2-seconden auto op de markt kunnen worden. Sneller dan de Xiaomi SU7 Max met zijn 0-100 sprint tijd van 2,78 seconden.

Volgende maand zal de Lynk & Co Zero worden onthuld in Göteborg, Zweden. De officiële lancering van de auto wordt verwacht rond het midden van 2024. De verwachte prijsklasse ligt tussen 200.000 yuan (ongeveer 27.600 USD) en 300.000 yuan (ongeveer 41.450 USD).

Meer artikelen